Marjaana Keränen Raamattu kannesta kanteen -ohjelman toimittajaksi

 
Marjaana Keränen studiossa.

Marjaana Keränen on Raamattu kannesta kanteen -ohjelman tuore juontaja. Kuva: Marjaana Keränen.

Raamattu kannesta kanteen -ohjelman toimittaja on vaihtunut. Elina Vaittisen seuraajana toimii marraskuun loppuun saakka Marjaana Keränen. Hän on aiemmin työskennellyt Radio Deissä toimittajana ja tuottajana.

Raamattu kannesta kanteen -ohjelman toimittajan pestin piti olla kesäloman sijaisuus, mutta yllättäen tarjoutui mahdollisuus pidempään työjaksoon.

− Aluksi keskustelimme kesäloman sijaisuudesta, mutta sitten Elina Vaittinen päätti siirtyä toisiin tehtäviin ja Sansassa tarvittiin toimittajaa nopealla aikataululla. Olen innoissani päästessäni toimittajaksi Raamattu kannesta kanteen -ohjelmaan. Radio Deissä työskennellessäni olen oppinut, kuinka kuunneltu ja rakastettu ohjelma on. Myönnän, että hieman jopa jännittää hypätä näin merkittävän ohjelman toimittajaksi, Marjaana Keränen sanoo.

IK-opisto Neliöb. 20.11.-3.12. MJa

Hän kertoo, että kun työt loppuivat Radio Deissä tammikuussa 2019, oli aika ladata akkuja ja miettiä tulevaa rauhassa. Aiemmin tarkat tulevaisuuden suunnitelmat vaihtuivatkin epätietoisuuteen.

− Kun työt Radio Deissä loppuivat, ei minulla ollut valmista suunnitelmaa tilalle. Aiemmin olen halunnut suunnitella elämääni tarkemmin ja tietää pari-kolme askelta eteenpäin. Eihän ne askeleet aina ole toteutuneet, mutta suunnitelmia on ollut. Nyt olen elänyt sellaista aikaa, että omia suunnitelmiani on riisuttu ja olen joutunut ihmettelemään, miksi mikään ovi ei tunnu aukeavan lukuisista kolkutteluista huolimatta. Olen kysellyt Jumalalta, että mihin Hän minua kutsuu ja missä on paikkani.

− En saanut keväällä toivomaani opiskelupaikkaa ja olen ollut sellaisessa uskon koulussa, jossa on täytynyt opetella luottamaan Jumalaan enemmän. Tämä on ollut kasvun aikaa enkä osaa vieläkään vastata tyhjentävästi, mikä on paikkani ja kutsumukseni jatkossa, mutta Sansan tarjoama mahdollisuus tuntui kuitenkin sellaiselta, johon halusin tarttua.

Raamattua säännöllisesti

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) tuottamassa Raamattu kannesta kanteen -ohjelmassa perusasiat eivät muutu toimittajan vaihdoksen myötä. Ohjelman keskiössä ovat jatkossakin Jukka Norvannon opetukset, joiden avulla syvennytään Raamattuun. Marjaana Keränen pitää Raamatun säännöllistä lukemista tärkeänä.

− Raamatun merkitys on vahvistunut elämässäni. Törmäsin tutkimukseen, josta ilmeni, että säännöllinen Raamatun lukeminen muuttaa käytöstämme ja toimintaamme. Jumalan sanan vaikutukset näkyvät selvimmin ihmisissä, jotka lukevat Raamattua neljä kertaa viikossa tai enemmän, mutta satunnainen lukeminen ei vaikuttanut juurikaan ihmisten elämään. Tämä oli minusta mielenkiintoista ja rohkaisi itseänikin lukemaan Raamattu enemmän.

− On hyvä, että tänä päivänä on monenlaisia tapoja lukea ja opiskella Raamattua. Mielestäni esimerkiksi Norvannon raamattuopetukset auttavat ihmisiä syventymään Sanaan helpolla ja ymmärrettävällä tavalla säännöllisesti. Olen myös iloinnut Rkk-mobiilisovelluksesta, sillä se mahdollistaa Raamatun opiskelua missä vaan.

Raamattu kannesta kanteen on kuulunut radiossa viitenä päivänä viikossa vuodesta 1997. Vuoteen 2013 ohjelmaa toimitti ja juonsi Inga-Lill Rajala, sen jälkeen Elina Vaittinen ja hänen opinto- ja vanhempainvapaan sijaisenaan Elina Tuohisto-Kokko.

 
Sansa artikkeliban. 8.11.- MJa