Vantaan pyhiinvaellusreitti kulkee tänä vuonna Kuninkaantietä

 

Vantaan Pyhän Laurin vaellus päättyy keskiaikaiseen Pyhän Laurin kirkkoon, joka on pääkaupunkiseudun vanhin rakennus. Kuva Sari Savela

Vantaan Pyhän Laurin kirkolle päättyvä pyhiinvaellus kuljetaan joka toinen vuosi. Noin kymmenen kilometrin reitillä tutustutaan Vantaan luontoon ja maisemiin.

Perinteinen Pyhän Laurin vaellus kuljetaan Vantaalla lauantaina 10. elokuuta. Vaellus toteutetaan kuudennen kerran. Tämän vuoden teemana on kulkea Pyhän Laurin vaellus Kuninkaantiellä.

Vaelluksen aikana päästään tarkkailemaan vantaalaista luontoa ja maisemia.Vaelluksen pääreitti alkaa Helsingin Vanhankaupunginlahdelta ja sen pituus on noin 10 kilometriä. Kävelyreitti kulkee Vantaanjoenvartta ylöspäin ja sen päätepisteenä on Vantaan Pyhän Laurin kirkko. Sanoittaja Pekka Kivekäs on tehnyt vaellukselle oman laulun, jota vaelluksen aikana laululetaan. Vaelluksen pääreitille lähdetään Helsingin Vanhankaupunginlahdelta. Nopeat kävelijät starttaavat klo 11 ja rauhalliset kävelijät klo 10.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Eri puolilta Vantaata lähtee muita reittejä, kaikki reitit päättyvät Vantaan Pyhän Laurin kirkolle, jossa järjestetään messu klo 12. Kirkon ympärillä ja pappilan puistossa voi lisäksi osallistua ohjelmallisille keskiaikamarkkinoille. Markkinat järjestetään neljättä kertaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.