Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Maata Näkyvissä -festareiden pääesiintyjä Skillet: ”Rock on meille lähetystyötä”

 

Skillet. Kuva: Maata näkyvissä

Turussa järjestettävien Maata näkyvissä -fetareiden tämänvuotinen pääesiintyjä on rock-yhtye Skillet, jonka uusin albumi on myynyt Yhdysvalloissa kultaa ja kivunnut Billboard 200 -listan toiselle sijalle. Skilletin laulaja John Cooper innostui esittämään jo festareiden lehdistötilaisuudessa pienen maistiaisen yhtyeen suositusta Monster -kappaleesta.

– Monster kertoo siitä, että jokaisessa meistä asuu joku, joka emme haluaisi olla. Raamatun mukaan saamme kuitenkin turvautua siihen, että ”Minut on Kristuksen kanssa ristiinnaulittu. Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa”, Cooper siteerasi Galatalaiskirjettä.

Cooper pitää yhtyeen Turun-keikkaa ainutlaatuisena tilaisuutena.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

– Olemme väsyneitä mutta iloisia että saamme esiintyä täällä. Tämä on tähän mennessä suurin keikkamme Yhdysvaltojen ulkopuolella.

– Koen esiintymisen lähetystyönä varsinkin Yhdysvaltojen ulkopuolella, hän sanoi.

Cooper kertoi myös, että rock on vetänyt häntä itseään lähemmäs Jumalaa.

– Varsinkin sellaiset yhtyeet kuin Petra ja Stryper ovat vaikuttaneet elämääni paljon.

Maata näkyvissä -festareiden teema on tänä vuonna Kuolematon.

– Kuolema on ajankohtainen teema, koska esimerkiksi vampyyrit ovat nyt pinnalla nuorisokulttuurissa. Kuolema nähdään synkkänä mutta mukavana kaverina.

– Meidän viestimme on kuitenkin, että kuolema on vihollinen. Mutta se on voitettu vihollinen, Sleyn nuorisotyönjohtaja Juha Heinonen sanoi.

– Jeesus tuo elämän, ikuisen elämän. Se on jo alkanut, koska Jeesus on vapauttanut meidät. Tätä saamme kokea kasteen ja ehtoollisen kautta, lisäsi illan pääkonsertissa puhuva yhdysvaltalaispastori Dien Taylor.

Turun Henrikinseurakunnan johtava nuorisotyöntekijä Marko Mäenpää kertoi, että seurakunnan nuoret jakavat tänä vuonna festareilla ruokaa ja osallistuvat studioihin sekä iltakonserttiin.

– Festarit on leirien ohella nuorille vuoden odotettuja kohokohtia.

Turun Hk Areenalla ja Messukseskuksessa järjestettäville Maata näkyvissä -festareille odotetaan viikonlopun aikana 25 000 kävijää. Festareiden projektipäällikkö Anne Vähätalon mukaan noin 250 seurakuntaa on järjestänyt matkan tapahtumaan. Skilletin lisäksi tapahtumassa esiintyvät muun muassa ruotsalainen Intohimo ja suomalainen kls. Maata näkyvissä -festarit järjestävät Sleyn nuorisotyö ja Turun evankelis-luterilaiset seurakunnat. Tapahtuma järjestetään 1984 kuolleen 17-vuotiaan Timo Vainion muistoksi.

Katso pastori Timo Nisulan saarna perjantai-illan messussa.

 
Artikkelibanneri perussanoma