Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Luther-säätiö toimittaa ensimmäisen pappisvihkimyksensä Suomessa

 

Luther-säätiön piispa Matti Väisänen vihkii tulevana lauantaina Helsingissä papeiksi neljä miestä, jotka tulevat työskentelemään pastoreina Suomen Luther-säätiön jumalanpalvelusyhteisöissä. Kyseessä on ensimmäinen Luther-säätiön pappisvihkimys Suomessa. Aikaisemmin vihkimyksiä on toimitettu vain Ruotsissa niin kutsutussa Lähetyshiippakunnassa.

Matti Väisänen toimittaa Luther-säätiön pappisvihkimyksen Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen (Sley) tiloissa Pyhän sydämen kappelissa Helsingissä. Vihkimyksen jälkeen Luther-säätiöllä on yhteensä 15 työsuhteessa olevaa pastoria.

Suomen evankelisluterilaisen kirkon piispat ovat linjanneet, ettei Luther-säätiön pappisvihkimys ole kirkkojärjestyksen mukainen eikä Luther-säätiön papeilla ole pappisoikeuksia Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa.

Karas-Sana Neliöb. 4.-10.12. MJa

Kuuntele Luther-säätiön pappisvihkimykseen valmistuvan Jani-Matti Ylilehdon mietteitä tulevasta vihkimyksestä ja sen perusteista. Ajankohtaisjuttu aiheesta Radio Dein ajankohtaistunnilla torstaina 30.9. kello 9-10 ja uusintana 1.10 kello 01-02.

 
Dei, Pressavaalit, artikkeliban. (1/2) 1.11.- MJa