Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Turun kouluissa kiertävä LuomisLabra yhdistää uskon ja tiedekokeet

 
Kolme lasipulloa, joissa on kiinni piirroksia.

LuomisLabra-tunnilla Jeesuksen sovitustyötä havainnollistetaan kemiallisten reaktioiden avulla. Synti (tumma neste) muuttaa ihmisen elämän sotkuiseksi, kun taas Jeesus (kirkas neste) puhdistaa, kertoo juniorityöntekijä Jenny Kallio. KUVA: JENNY KALLIO

Turun kouluilla on viime syksystä lähtien ollut mahdollisuus saada uskonnontunneille uskoa ja tiedettä yhdistävä oppitunti, LuomisLabra.

Turun kouluilla on viime syksystä lähtien ollut mahdollisuus saada uskonnontunneille uskoa ja tiedettä yhdistävä oppitunti, LuomisLabra. Uudenlaisen toimintamuodon on ideoinut Varsinais-Suomen Kansanlähetyksen juniorityöntekijä Jenny Kallio.

LuomisLabrassa puhutaan luomisesta, evankeliumista ja Jumalan huolenpidosta sekä tehdään samalla laboratoriokokeita, jotka elävöittävät sanomaa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Lapsista on kivaa päästä tekemään hauskoja kokeita, ja lähes poikkeuksetta suhtautuminen on ollut hyvin positiivista. Myös opettajat ovat kokeneet, että toiminnalliset tunnit ovat virkistävää vaihtelua tavallisille uskontotunneille, Kallio kertoo.

LuomisLabra-tunnit eivät ole uskonnon harjoittamista, eikä niillä esimerkiksi rukoilla, mutta muuten tunneilla ollaan klassisen kristinuskon ydinasioiden äärellä.

– Jotenkin kuvat ja Jumalan sanat naulitsevat vauhdikkaammatkin oppilaat kuuntelemaan. Aika paljon lainaan suoraan Raamatusta, se puhuu erityisellä tavalla.

LuomisLabra-tunnit on suunnattu alakouluikäisille, ja tähän mennessä jo 14 Turun alueen alakoulua on aukaissut ovensa, Kallio itsekin ihmettelee. Se on paljon siihen nähden, että monissa Suomen kouluissa on tietoisesti karsittu uskontoon liittyviä elementtejä.

– Ajattelen, että Jumala on avannut ne ovet.

Kallio kokee laajan rukoustuen elinehtona työlleen ja uskoo, että Jumalan siunaus on ollutkin mukana.

***

Haluatko lukea koko artikkelin? Lue se Uuden Tien verkkolehdestä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie