HS: Päiväkoti maksoi 1500 euroa korvausta, koska se ei järjestänyt korvaavaa toimintaa uskonnottoman perheen lapselle Pääsiäispolun ajaksi

 

Kuvituskuva: Pixabay

Yhdenvertaisuusvaltuutetun linjauksen mukaan pohjoispohjanmaalainen päiväkoti syyllistyi syrjintään, koska se ei tarjonnut asianmukaista toimintaa uskonnottoman perheen lapselle muiden lasten osallistuessa Pääsiäispolku-tapahtumaan.

Päiväkodissa oli järjestetty Pääsiäispolku-tapahtuma yhdessä seurakunnan kanssa. Seurakunnan tiloissa järjestetyllä Pääsiäispolulla oli esitetty katkelmia pääsiäiseen liittyvistä tapahtumista. Kirkkoon kuulumaton perhe oli etukäteen tiedustellut tapahtuman sisällöstä ja kertonut, että heidän lapsensa ei osallistu uskonnollisiin tilaisuuksiin. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Pääsiäispolun aikana uskonnottomaan perheeseen kuulunut lapsi osallistui toisen päiväkotiryhmän toimintaan. Helsingin Sanomien mukaan päiväkodista oli myös esitetty, että lapsi voisi olla sen päivän pois tai että vanhemmat huolehtisivat vaihtoehtoisesta toiminnasta.

Dei Neliöb. 9.2.-3.3.

Perhe otti yhteyttä yhdenvertaisuusvaltuutettuun, joka otti asian käsittelyyn.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu linjasi, että päiväkoti oli toiminut syrjivästi, koska se ei ollut järjestänyt lapselle asianmukaista korvaavaa toimintaa. Sellaiseksi ei voida yhdenvertaisuusvaltuutetun mukaan laskea toisessa päiväkotiryhmässä mukana olemista. Yhdenvertaisuusvaltuutettu totesi myös, että Pääsiäispolku ei sisältänyt uskonnonharjoittamista, mutta siinä oli selkeitä uskonnollisia elementtejä.

Päiväkoti maksoi perheelle 1500 euroa korvausta syrjivästä toiminnasta, samalla se sitoutui siihen, ettei jatkossa toimi syrjivästi.

*

Tekstiä editoitu 2.11. kllo 12.20. Sanamuotoja tarkennettu.