Luodon kesäseuroja vietettiin viikonloppuna

 

Rauhan Sanan seurat kokosivat runsaasti väkeä Luodon kirkkomäelle. Kuva Tomas Gäddnäs

Jumalan armokutsu kaikille ihmisille kaikui Luodon kesäseuroissa, jotka järjestettiin suurteltassa Luodon kirkonmäellä 11-13.7. Kolmen seurapäivän aikana kuultiin yhteensä 21 Raamatun selityspuhetta, jotka piti yhteensä 15 puhujaa ja pappia Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Amerikasta. Kesäseuroissa Jumalan sana oli selvästi keskipisteessä mutta myös kristittyjen yhteys koettiin tärkeänä.

Arvion mukaan Luodon kirkonmäelle kokoontui sunnuntaina iltapäivällä enimmillään noin 6000 – 7000 henkilöä. Lisäksi kaikki seuratilaisuudet radioitiin paikallisesti ja lähetettiin suorana lähetyksenä internetin kautta. Seurajärjestelyistä vastasivat Luodon kolme rukoushuoneyhdistystä. Lapsirikkaassa kunnassa lapsilla ja nuorilla oli näkyvä rooli ja he osallistuivat myös aktiivisesti järjestelyihin.

Seuraviikonlopun teema oli kirkkovuosikalenterin mukaan ”Armahtakaa!”. Kesäseurojen teema oli valittu viikonlopun tekstien sanomasta: ”Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan” (Luuk. 6: 37). Seuravieraita kutsuttiin pysähtymään sen sanoman ääreen, jota Jumala puhuu meille ihmisille tämän päivän muuttuvassa maailmassa.

Monet seuravieraat saivat todella kokea Jumalan armohoitoa. Raamatuntekstit muistuttivat, että Jumalan hyvyys haluaa kutsua meitä ihmisiä kääntymiseen. Puheita leimasi kristittyjen turvallisuus kun saa olla Hyvän Paimenen hoidossa. Syntien kanssa kamppaileville ja katuville ihmisille julistettiin syntien anteeksiantamusta Jeesuksen sovintoveressä. Seurojen päätöspäivän puheita leimasivat suuri kiitollisuus, kiitollisuus armollista Jumalaa kohtaan, joka oli avannut sanansa ja lisäksi antanut parhaat mahdolliset puitteet seurapäivien viettoon.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Kesäseuroissa muistutettiin, että elävä seurakunta odottaa aina Jeesuksen paluuta. Puhujien mukaan ajan merkit osoittavat, että päivä voi olla hyvin lähellä. Jaakko Rahja Etelä-Suomen Rauhan Sanasta korosti, että kun on kyse elämän tosiasioista, ihmisten mielipiteillä ei ole merkitystä. ”Pyhä Henki osoittaa Kristusta, se on Jumalan henki, joka ei voi toimia vastoin Jumalan sanaa. Pyhä Henki on myös puolustaja, joka lohduttaa ihmisiä Jumalan sanan kautta. Jeesuksen sovitustyö on tapahtunut ja Jeesus tulee kerran takaisin, se on totta täysin riippumatta siitä mitä ihmiset ajattelevat. Mielipidemittauksella ei ole tähän asiaan merkitystä. Uskon kautta jokaisella ihmisellä on mahdollisuus tarttua siihen kiinni, tehdä parannus ja uskoa evankeliumin. Sanassaan Jumala on ilmoittanut tahtonsa, liittonsa ihmisten kanssa. Mutta media ei kirjoita paljon näistä tosiasioista, niissä on enemmän antikristillisyyden henkeä”, Jaakko Rahja totesi ja kehotti kuulijoita vakavasti valvomaan elävässä uskossa.

KORJAUS: UUTISESSA SANOTTIIN AIKAISEMMIN, ETTÄ KYSE OLISI RAUHAN SANAN KESÄJUHLISTA. LUODON KESÄSEUROJEN JÄRJESTÄJÄT EIVÄT KUITENKAAN KUULU RAUHAN SANAAN, VAAN KAKSIKIELISEEN LAESTADIANERNAS FRIDFÖRENINGARS FÖRBUND (LFF) -JÄRJESTÖÖN.

Teksti: Tomas Gäddnäs

 
artikkelibanneri Uusi Tie