Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Loppiaiskolehti evankelioimistyöhön Etiopiaan

 

Loppiaisena 6. tammikuuta luterilaisissa jumalanpalveluksissa kerätään valtakunnallinen kolehti tavoittavaan evankelioimistyöhön Etiopiaan Suomen Lähetysseuran kautta.

Loppiainen on muutoinkin lähetyksen juhlapäivä, sillä itämaan tietäjät symboloivat joulun sanoman kuuluvan kaikkeen maailmaan.

”Etiopian sisällä elää täysin erilaisia kansanryhmiä, jotka pukeutuvat, asuvat, käyttäytyvät ja syövät eri tavoin. Heidän on usein vaikea hyväksyä toistensa tapoja. Maan sisällä puhutaan myös 80 eri kieltä”, kertovat Lähetysseuran työntekijät Risto ja Kirsi Leikola.

”Evankeliumi menee nopeasti eteenpäin, koska Mekane Yesus -kirkossa ihmiset julistavat sitä aktiivisesti. Mutta usein tulee raja, kun mennään oman etnisen ryhmän ulkopuolelle ja kieli tai kulttuuri vaihtuvat. Tai kun pitäisi mennä jotenkin alempiarvoisena pidetyn ihmisryhmän pariin.”

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Etiopiassa kirkko kasvaa

Risto Leikola toimii Mekane Yesus -kirkon tavoittavan evankelioimistyön neuvonantajana. Kirsi Leikolan vastuualueina ovat mm. kulttuuriin liittyvät kysymykset ja syrjäytyneet ihmisryhmät.

Mekane Yesus -kirkko on maailman nopeimmin kasvavia kirkkoja. Kirkossa on yli 5 miljoonaa jäsentä ja yli 6 600 seurakuntaa. Kirkon kasvu perustuu mm. voimakkaaseen evankelioimistyöhön, josta suuren osan tekevät vapaaehtoiset maallikot ja evankelistat.

Suomen Lähetysseura on toiminut yhteistyössä Etiopian evankelisen Mekane Yesus -kirkon kanssa vuodesta 1968.

Loppiainen on omistettu lähetystyölle

Loppiaisena muistetaan kolmea idän tietäjää, jotka tähti johdatti Jeesus-lapsen luo. Näin he osoittivat, että joulun sanoma on tarkoitettu kaikelle maailmalle. Sen tähden loppiaisen sanoma muistuttaa erityisesti kirkon lähetystehtävästä.

Kolehtiin voi osallistua myös kännykällä. Tekstiviestiin kirjoitetaan joko KOLEHTI5 tai KOLEHTI10 (5/10 euroa). Viesti lähetetään numeroon 16160. Palvelu toimii DNA:n, Elisan, Saunalahden, Kolumbuksen, TeliaSoneran, ZeroFortyn ja Tele Finlandin liittymissä.

 

 
Artikkelibanneri perussanoma