Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Lontoossa tarjotaan esirukousta ostoskeskuksen jouluruuhkassa

 

Kaikki tähtien rukoukset luetaan läpi joulun jälkeen alueen seurakunnissa. Kuva: Maritta Taylor

Kansanlähetyksen Lontoossa työskentelevä lähetystyöntekijä Maritta Taylor on tänä vuonna toista kertaa mukana paikallisen ostoskeskuksen ja alueen seurakuntien Joulukuusi ja tähti -kampanjassa. Sen avulla tavoitetaan joulukiireen keskellä kiiruhtavia kaupunkilaisia.

Paikallisen Vicarage Field -ostoskeskuksen johtaja antoi viime vuonna paikallisille seurakunnille luvan järjestää kampanjan, jossa jokaisena joulukuun päivänä, aatto mukaan lukien, tarjotaan ohikulkijoille rukousapua. Nyt ostoskeskus on kutsunut seurakunnat takaisin samaan projektiin. Kampanja alkoi 1.12. ja jatkuu 23.12. saakka.

Viime vuonna ostoskeskuksen ala-aulassa seisoi joulukuusi, jonka latva ulottui kolmannen kerroksen kattoon saakka. Kuusen vierellä Maritta Taylor muiden seurakuntalaisten kanssa tarjosi ohikulkijoille paperisia tähtiä ja kysyi: ”Haluaisitko kirjoittaa rukouksesi Jumalalle tähän tähteen ja ripustaa sen kuuseen. Voin myös rukoilla puolestasi tässä, jos haluat”.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

– Monet halusivat, että heidän puolestaan rukoillaan heti, ja he myös kirjoittivat tähtiin pyyntöjä ja kiitoksia. Eräs mies meni ohi eikä pysähtynyt, mutta hetken päästä hän palasi takaisin, kertoi murheestaan ja pyysi esirukousta. Seuraavalla viikolla hän tuli kiittämään, koska tunsi vointinsa paljon paremmaksi, Maritta Taylor kertoo.

Kampanjassa jaettiin kahdenkymmenen paikallisen seurakunnan esitteitä ja  kortteja, joiden avulla voi pyytää yhteydenottoa seurakunnista.

Maritta Taylor kertoo, että lauantait ovat kiireisimpiä joulunaluspäiviä, jolloin monet kuittasivat yhteydenoton sanomalla: ”Anteeksi, en ehdi pysähtyä.” Niillä, jotka pysähtyivät juttelemaan, kiire laantui hetkeksi. Moni innostui kertomaan perheestään, kuolleista omaisistaan ja yksinäisyydestään.

Viime vuonna Joulukuusi ja tähti -kampanjassa kertyi joulukuuseen yhteensä yli 900 tähteä rukousaiheineen. Ne otettiin joulun jälkeen talteen ja jaettiin kampanjassa mukana olevien seurakuntien kesken, jotka rukoilivat pyyntöjen puolesta.

 

Joulukuusi ja tähti -kampanjasta kertova artikkeli on julkaistu kokonaisuudessaan Kansanlähetyksen tämänvuotisessa Joulun Aika -lehdessä. 

 
artikkelibanneri Uusi Tie