Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Livets Ordin johto pyytää anteeksi väärinkäytöksiä

 

Joakim Lundqvist johtaa Livets Ord -seurakuntaa ja koko liikettä Uppsalassa. Kuva: Wikimedia Commons

Elämän Sana -liikkeessä on esiintynyt esimerkiksi ihmissuhteiden rikkoutumista, johtaja Joakim Lundqvist myönsi.

Ruotsin Livets Ord -liikkeen johto on pyytänyt julkisesti anteeksi kaikilta niiltä, jotka ovat kokeneet tulleensa väärin kohdelluiksi liikkeen taholta sen historian aikana.

Johtava pastori Joakim Lundqvist esitti anteeksipyynnön toissa sunnuntain jumalanpalveluksessa liikkeen toimintakeskuksessa Uppsalassa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Puheenvuorossaan hän luetteli erilaisia rakkaudettomuuden muotoja, joita ihmiset ovat kokeneet, kuten ihmissuhteiden rikkoutumista, torjumista, johdon vastuun pakoilua ja ylimielistä kohtelua. Väärin kohdelluille osoitetun puheensa hän päätti sanoihin: ”Anna meille anteeksi”.

Lundqvist valittiin liikkeen johtoon pari vuotta sitten. Yhteisön äänenkannattajan Världen idag -lehden haastattelussa hän sanoi kokevansa, että Jumala on kutsumassa yhteisöä johonkin uuteen. Se kuitenkin edellyttää myös huolellista taaksepäin katsomista ja Jumalan pelkoa. – Terveeseen johtajuuteen kuuluu se, että otetaan vastuuta siitä, mitä on tehty, Lundqvist totesi.

Puheessaan hän muistutti, että väärinkäytöksiä ei voi kuitata sillä, että ”kukaan ei ole täydellinen”, tai vetoamalla siihen, että samaan aikaan on tapahtunut niin paljon hyvää työtä.