Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Livets Ordin Ulf Ekman liittyy katoliseen kirkkoon

 

Ulf Ekman liittyy katoliseen kirkkoon. KUVA: WIKIMEDIA COMMONS

Uuskarismaattisen Livets Ord (Elämän sana) -liikkeen perustaja, pastori Ulf Ekman jättää vaimonsa Birgitan kanssa Livets Ordin ja liittyy roomalais-katoliseen kirkkoon. Ekman ilmoitti asiansa saarnassaan sunnuntaina 9. maaliskuuta.

Ekmanit korostavat, että kyseessä on heidän henkilökohtainen matkansa. – Agendanamme ei ole johtaa Livets Ordia tähän suuntaan, Ulf Ekman kommentoi kotisivuillaan.

Ulf Ekman, 63, kirjoittaa Dagens Nyheter -lehdessä kääntymisensä syistä. Hän kertoo, että hän on vaimonsa Birgitan kanssa tutustunut vuosituhannen vaihteen jälkeen elävään katoliseen uskoon erityisesti ulkomailla. Näiden kohtaamisten myötä he alkoivat pohtia kristikunnan hajanaisuutta. ”Aloimme nähdä, että kirkon jatkuvuus ei ole vain teologista, hengellisten kokemusten tai toiminnan jatkuvuutta, vaan aivan konkreettista jatkuvuutta näkyvässä ja pysyvässä kirkossa”, Ekman kirjoittaa.

Ekman tuli siihen käsitykseen, että tämä jatkuvuus ja Kristuksen todellinen ruumis on aidoimmillaan katolisessa kirkossa. Tähän näkemykseen häntä johti ”kirkon sakramentaalisen ulottuvuuden syvempi ymmärtäminen” ja ”kiinnipitäminen aidosta auktoriteetista, joka voi ratkaista ja näyttää tietä sekä oppikysymyksissä että moraalisissa kysymyksissä.”

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Ekman myös pahoittelee katolisuuden vastaista retoriikkaa, jota hän on viljellyt niin kirjoituksissaan kuin puheissaankin.

Livets Ord (Elämän Sana) on Ruotsissa toimiva uuskarismaattinen liike, jonka Ulf Ekman perusti Uppsalassa vuonna 1983. Ekman toimi liikkeen johtajana 2000-luvun alkuun asti, jonka jälkeen hän on toiminut kansainvälisissä tehtävissä. Suomenkielisen Wikipedian mukaan Livets Ordin Raamattukoulu Uppsalassa on Euroopan suurin. Livets Ordia on kritisoitu muun muassa epäterveestä suhtautumisesta sairauteen ja rahaan. Uskonnot.fi-tietokannan mukaan Elämän Sana -seurakuntia on Suomessa Turussa, Lahdessa, Oulussa, Helsigissä, Raahessa ja Rovaniemellä.

Lue Ulf Ekmanin kirjoitus Dagens Nyheteristä (ruotsiksi).

Seurakuntalainen.fi uutisoi Ulf Ekmanin pojan Benjamin Ekmanin siirtymisestä katoliseen kirkkoon marraskuussa. Lue uutinen tästä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie