Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Ruotsin evankelisen allianssin pääsihteeri: Ulf Ekmanin tie ei ole minun tieni

 

Stefan Gustavsson on Ruotsin evankelisen allianssin pääsihteeri. KUVA: MATTI KORHONEN

CredoAkademin-opintokeskuksen johtaja ja Ruotsin evankelisen allianssin pääsihteeri Stefan Gustavsson kommentoi Dagen.se-verkkolehdessä Livets Ord -liikkeen Ulf Ekmanin kääntymistä katoliseksi.

”Ulf Ekman löysi vastauksen ajallemme katolisesta kirkosta. Oma kehitykseni on mennyt vastakkaiseen suuntaan: Olen tullut yhä vakuuttuneemmaksi uskonpuhdistuksen tarpeellisuudesta”, Gustavsson kirjoittaa.

Stefan Gustavsson arvioi, että Ulf Ekman on Ruotsin dynaamisin ja vaikutusvaltaisin kristitty johtaja Ruotsissa viimeisen puolen vuosisadan ajalta. Ekmanin kansainvälinen vaikutus on myös merkittävä. Ekmanin päätös siirtyä katoliseen kirkkoon ei Gustavssonin mukaan tullut yllätyksenä sille, joka on seurannut Ekmanin kirjoituksia viime vuosilta.

Gustavssonin mukaan evankelisella allianssilla on ollut ilo työskennellä katolisen kirkon kanssa monissa tärkeissä kysymyksissä, joista hän mainitsee avioliiton, ihmisiarvon ja uskonnonvapauden. Evankelisia ja katolisia kristittyjä yhdistää myös usko kolmiyhteiseen Jumalaan ja Jeesukseen totisena Jumalana ja totisena ihmisenä.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Gustavsson myös kirjoittaa eroista, joita evankelisilla kristityillä on katolisten kanssa: vanhurskauttaminen uskon kautta, Raamatun ja tradition suhde, kirkkokäsitys ja käsitys Mariasta ovat esimerkkejä näistä.

Stefan Gustavsson näkee, että liberaaliteologia, pinnallisuus, subjektiivisuus ja epä-älyllisyys, jotka leimaavat monia evankelisia yhteyksiä, loukkaavat evankeliumia vastaan. Vahvan teologian tarve on Gustavssonin mukaan tänä aikana kristittyjen kohtalonkysymys.

”Ulf Ekman löysi vastauksen katolisesta uskosta. Oma kehitykseni tässä kysymyksessä on kulkenut vastakkaiseen suuntaan. Olen vähitellen tullut yhä vakuuttuneemmaksi uskonpuhdistuksen tarpeellisuudesta, uskonvanhurskauden evankelisesta ymmärtämisestä ja yksin Raamattu -periaatteen kiinnipitämisestä. Tällä taas on vaikutuksensa siihen, miten ymmärrämme kirkon.”

Lopuksi Gustavsson vielä toteaa, että ”kristittyinä me olemme yhdessä veljiä ja sisaria Herrassa. Kristuksessa olemme yhtä.”

Lue Gustavssonin kirjoitus Dagenista (ruotsiksi).

Lue Seurakuntalaisen uutinen Ulf Ekmanin siirtymisestä katoliseen kirkkoon tästä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie