Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Liikalihava seurakunta laihdutuskuurille

 

Yhdysvaltalainen pastori ja kirjailija Rick Warren on saanut 6000 seurakuntalaista laihdutuskuurille. Terveellisempään elämäntapaan sitoutuneet aloittivat uuden elämän 15. tammikuuta.

52-viikkoa kestävän laihdutusohjelman nimi on Daniel Plan. Nimi tulee Vanhan testamentin profeetta Danielista, joka noudatti terveellistä ruokavaliota ja kieltäytyi kuninkaan pöydän lihottavista herkuista.

Innostaessaan seurakuntalaisiaan elämänmuutokseen Warren muistutti, että 76 prosenttia amerikkalaisista on ylipainoisia. Itsekin hän on 30 pastorivuotensa aikana kerännyt 1,5 kiloa lisäpainoa vuodessa.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Hyvinvoivassa yli 20 000 viikkokävijän megakirkossa liikakiloja on siis tonneittain.

”Raamattu sanoo, että Jumala tahtoo meidän olevan hyvässä kunnossa niin hengellisesti kuin fyysisestikin”, Warren kannusti ja sitoutui pudottamaan vuoden aikana 40 kiloa, esimerkin vuoksi.

Baptistipastori Warren on yksi Yhdysvaltojen vaikutusvaltaisimmista ihmisistä. Hän piti puheen presidentti Obaman virkaanastujaisissa.

Daniel Plan -laihdutusohjelman ovat laatineet alan asiantuntijat, nimekkäät lääkärit Mark Hyman, Daniel Amen ja Mehmet Oz. Ohjelman onnistumista tuetaan muun muassa omilla nettisivuilla.

Kuuri on saanut innostuneen vastaanoton, mutta arvostelijoitakin on. Lääkäreiden sanotaan saaneen inspiraatiota itämaisista uskonnoista.

”Sääli, että yksi Yhdysvaltain johtavista pastoreista suosii vääriä opettajia. Tarvitsemme oppia raamatullisista perusasioista ilman lakihenkisyyttä”, Christian Investigator -järjestön johtaja Steve McConkey sanoo.