Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Leiriläisestä houseband-vastaavaksi

 

Maaliskuussa joukko nuoria kokoontuu Karkun evankeliselle opistolle viettämään Maata Näkyvissä -leiriä. Houseband-vastaava Sasu Haveri kertoo tapahtuman järjestämisestä.

MN-leiri on tietynlainen välietappi odotellessa Maata Näkyvissä -festariviikonloppua. Jo leirin nimestä voi päätellä, että luvassa on opetuksen, sekä Tikkiksen ja Toikkiksen juontaman ohjelman lisäksi myös hyvää musiikkia. Tapahtumassa esiintyy ainakin Kls, Park 7, Juhani Tikkanen, Big Bless, Samuli Vettenranta, Cristian Gummerus ja Karkun oma houseband, joka huolehtii viikonlopun läpi leirikansan laulattamisesta.

”Sitä varten me ollaan siellä, että tehdään leiristä muille mukava”

Karas-Sana Neliöb. 4.-10.12. MJa

17-vuotias Sasu Haveri toimii housebandin vetäjänä MN-leirillä. Hänen kanssaan bändiä johtaa Oskari Vettenranta. Sasu on kerran aikaisemmin ollut mukana bändissä, mutta sen vastaavana oleminen on uusi kokemus. Sasu on ollut isosena ripareilla Karkussa ja omassa seurakunnassaan, sekä hieman pienemmissä avustushommissa useamman kerran. Sasu on käynyt Karkun leireillä omasta rippileiristään lähtien.
– Haluaisin itse MN-leiriltä tietysti, että kaikilla muilla olisi hauskaa. Me olemme siellä sitä varten, että viikonlopusta tulee kaikille mukava. Tottakai itsekin haluan nauttia leiristä, hän kertoo.

”Alamme harjoittelemaan hyvissä ajoin, että leirin alkaessa olemme hyvässä kuosissa”

Hyvissä ajoin paketti kasaan

Leirin järjestämiseen tarvitaan auttavia käsiä. Apua löytyy kokeneilta tapahtuman vastaavilta, sekä nuorilta, kuten juuri Sasulta.
– Leirejä on kuitenkin pidetty sen verran paljon, että siellä monet vastaavat tietävät aika laajalti, mitä pitää tehdä.
Sasua pyydettiin ajoissa housebandin vastaavaksi ja hän on ehtinyt jo löytää mukaan soittajia. Ryhmän yhteishenki pelaa todella hyvin.
– Meillä on aika samanlainen musiikkimaku ja biisejä on helppo miettiä yhdessä. Kun tuntee toisensa hyvin, yhteinen juttu menee ihan itsestään eteenpäin.
Sasun mielestä bändin vetäminen ei ole ainakaan tähän mennessä tuntunut ollenkaan haastavalta.
Ensin päätetään soitettavat kappaleet, tehdään niihin sovitukset ja etsitään kappaleiden nuotit, minkä jälkeen on harjoitusten aika.
– Alamme harjoittelemaan hyvissä ajoin, että leirin alkaessa olemme hyvässä kuosissa.   

 

Teksti Noora Rämö  | Kuvat Pietari Koskenniemi ja Sasu Haverin albumi

Lue koko artikkeli Nuotta.com-sivuilta!