Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Leinoset muistelevat Lahden nuorisoherätystä: ”Kyllä me taidettiin olla vähän hippejä”

 
Stiinalla on punainen takki ja Sepolla sininen takki.

Stiina ja Seppo Leinonen elivät mukana nuorisoherätyksessä. Ajoittaisista ylilyönneistäkin huolimatta nuoruusajan seurakuntayhteydessä aseteltiin paikoilleen elämän peruskivi, joka on kantanut vuosikymmeniä. KUVA: VIRPI KURVINEN

Stiina ja Seppo Leinonen tulivat rytinällä uskoon Lahden nuorisoherätyksessä 1970-luvulla.

Lähden Stiina ja Seppo Leinosen kanssa aikamatkalle. Selaan heidän kanssaan valokuva-albumeja, joihin on talletettuina nuoruuden kultaisia muistoja 1970-luvulta.

Leinoset tempautuivat mukaan Lahden nuorisoherätykseen. Samaan aikaan elettiin kansainväliseksi kasvaneen Jeesus-liikkeen huippuaikaa. Siitä kertoo myös äskettäin elokuvateattereissa pyörinyt Jesus Revolution -elokuva. Liike rantautui Suomeen Yhdysvalloista, jossa Seppo kävi opiskelijavaihdossa.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

– Kyllä me taidettiin olla vähän hippejä, vaikka tulimme kyllä ihan tavallisista oloista, Stiina ja Seppo kertovat, kun olemme hyvän aikaa selailleet kuvia.

***

Lue Leinosten koko haastattelu Lahden nuorisoherätyksestä Uuden Tien verkkolehdessä.

 
artikkelibanneri Uusi Tie