Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Leif Nummela: Herätysliikkeet tarvitsisivat enemmän keskinäistä solidaarisuutta

 

Leif Nummelan mukaan herätysliikkeillä olisi edellytyksiä kasvavaan yhteistyöhön. Kuva: Jenniina Nummela.

”Jos jotain liikettä syrjitään kirkossa tai yhteiskunnallisesti, muiden tulisi puolustaa sitä julkisesti”, päätoimittaja kirjoittaa tuoreessa pääkirjoituksessa.

Leif Nummela peräänkuuluttaa Uuden Tien pääkirjoituksessa (40/2015) herätysliikkeiden välistä keskinäistä solidaarisuutta. Jos jokin liike joutuu kirkossa tai yhteiskunnassa syrjityksi, Nummelan mukaan toisten herätysliikkeiden tulisi puolustaa tällaista liikettä.

”Tällaisen solidaarisuuden osoittamiseen tarvitaan joukkovoimaa, jota liikkeillä ei erillään ole”, Nummela kirjoittaa.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Hänen mielestään herätyskristittyjen keskuudessa olisi nykyisin suurta valmiutta myös kasvavaan yhteistyöhön. Suomen teologisen instituutin (STI) takana olevat viidesläiset, rukoilevaiset, evankeliset ja jotkut lestadiolaiset liikkeet ovat Nummelan mukaan teologisesti ”pitkälti samassa rintamassa”. Hän ei näe paluuta liikkeiden välisiin voimakkaisiin jakolinjoihin.

”Syy liikkeiden lähentymiseen on selvä. Varsinainen teologinen kuilu suomalaisessa kristikentässä ei ole enää pitkään aikaan kulkenut niissä kohdissa, joissa se oli näiden liikkeiden syntyessä. Kuilu kirkossa on nyt paljon syvempi ja kokonaisvaltaisempi. Se kulkee niiden välillä, jotka sitoutuvat Raamattuun ja tunnustukseen opissa ja etiikassa, ja niiden, jotka eivät niihin sitoudu. Tämän kuilun suhteen kaikki STI:a tukevat ja muut mainitut herätysliikkeet löytävät itsensä samalta puolelta”, Nummela kirjoittaa.

Lue Leif Nummelan pääkirjoitus kokonaisuudessaan Uuden Tien verkkosivuilta.

 
artikkelibanneri Uusi Tie