Hyvät: Viikon debatti ehdolla vuoden radio-ohjelmaksi: ”Lajissaan ainutlaatuinen” – Radio Dei kisaa myös juontajatittelistä

Lausanne III koolla Kapkaupungissa

 

Kapkaupunkiin on kokoontunut yli 4 000 kokousdelegaattia

Maailmanlaajan evankelioimiskristillisyyttä edustavan Lausanne –liikkeen kolmas kongressi on koolla Kapkaupungissa, Etelä-Afrikassa.

Viime sunnuntaina alkaneeseen kokoukseen on saapunut runsaan 4 000 osallistujan joukko 197 maasta. Kokous käsittelee yleisluennoissa, seminaareissa ja pienemmissä työpajoissa maailman evankelioimista teemalla ”Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa”.

Lausanne -liike ja siihen liittyvä Lausannen julistus syntyivät vuoden 1974 vastaavassa kongressissa Sveitsissä. Toinen maailmanlaaja kokous pidettiin Filippiinien Manilassa vuonna 1989.

IK-opisto Neliöb. 19.2.-3.3.

Tämänkertaisen kokouksen painopiste on erittäin vahvasti kolmannessa maailmassa, etenkin Afrikassa. Jo avajaistilaisuuden ohjelma antoi ymmärtää, mitä on tulossa. Muutos näkyy myös niissä kasvoissa, jotka tällä kertaa esiintyvät päälavalla. Eurooppalaiset ja amerikkalaiset ovat tekemässä tilaa muille. Samainen muutos näkyy myös osanottajissa.

Kapkaupunkiin kokoontuneen joukon voimakas yhdistävä tekijä on edelleen evankelista Billy Graham. 92-vuotiaan evankelistaveteraanin kokoukselle lähettämä tervehdys nostatti avajaisillan suurimman aplodit.

Viikon aikana on käsitelty kuutta teemaa, jotka on haettu kysymällä eri puolilta maailmaa eri kirkkojen ja seurakuntien tärkeimpinä pitämiä asioita. Nämä teemat ovat kysymys totuudesta, sovinto, maailman monet muut uskot ja uskonnot, evankelioimisen priotiteetit, kristittyjen elämäntapa sekä kristittyjen ja kirkkojen välinen yhteistyö.

Suomalaisia Lausanne III:ssa on runsaan 20 hengen joukko. Delegaatiota johtaa pastori Timo Keskitalo, joka samalla toimii Suomen Evankelisen Allianssin puheenjohtajana. Koko kongressin pääsihteerinä toimii monille suomalaisille Billy Grahamin Missiosta vuodelta 1987 tuttu Blair Carlson.