Laulaja-evankelista Jippu mukana Olet mitä syöt -ohjelmassa – ”Uusi minä ei enää vastannut kehonkuvaani”

 

Maaliskuussa 2017 Jippu esiintyi Kirkkokansan Raamattupäivässä Finlandiatalolla. Kuva: Sari Savela

Olet mitä syöt- ohjelmassa MTV3-kanavalla 11 julkisuuden henkilöä laittavat elämäntapojaan remonttiin. Yksi heistä on artisti Jippu eli Meri-Tuuli Elorinne. Ohjelman uusi tuotantokausi alkaa torstaina 3. syyskuuta.

”Voin huonosti ja tarvitsin muutosta. Olen ollut suurimman osan elämästäni hoikka, kunnes lyhyessä ajassa lihoin paljon”, Jippu kertoo ohjelmaan mukaan lähdön syistä Henki ja elämä -lehdessä lehteri-sivustolla. Jippu työskentelee nykyään Turun Mikaelin seurakunnassa musiikkievankelistana.

”Uusi minä ei enää vastannut kehonkuvaani. Olin itse aiheuttanut tilanteeni ja olin todella huonossa kunnossa. Häpesin, enkä halunnut enää mennä ihmisten eteen tai esiintyä.”

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Jippu kertoo lihomisensa taustalla olevan muun muassa sokeririippuvuutta.

”Sokerista tulee valtavan hyvä olo, ja siihen voi tulla riippuvuus aivan samalla mekanismilla kuin alkoholiin. Tukahdutin tunteitani syömällä ja olin riippuvainen sokerista ja suolaisesta roskaruuasta.”

Hän toteaa, että kaiken addiktion taustalta löytyy kyvyttömyys kohdata elämä.

”Hiljaisuutta ei kestä, ja tunteet on tukahdutettava jollakin tavalla. Jumala rohkaisee minua kuuntelemaan sisintäni ja kohtaamaan pelkojani ja häpeää. Pakomatka saa nyt loppua.”

Jippua ja kymmentä muuta Olet mitä syöt -ohjelmaan osallistuvaa henkilöä auttaa ja ohjaa hyvinvointilääkäri Pippa Laukka, joka on ollut mukana myös ohjelman edellisellä tuotantokaudella. Uusi tuotantokausi alkaa torstaina 3. syyskuuta MTV3-kanavalla.