Laukaan seurakunnan suruhartaus kokosi yhteen surevia läheltä ja kaukaa

 

Kuva: Päivi Ruotsalainen

Laukaalaisessa pitseriassa viime sunnuntaina tapahtunut tragedia kosketti niin paikallisia, kuin myös ihmisiä muualla Suomessa ja Suomen rajojen ulkopuolella.

Laukaan seurakunta avasi kirkkonsa ovet surevalle ja järkyttyneelle väelle heti sunnuntai-iltana, jolloin paikalla oli tukemassa ja kuuntelemassa seurakunnan työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Maanantaina kirkko oli auki viidestä yhdeksään, ja kello seitsemältä pidettiin myös varsinainen suruhartaus. Tilaisuuden toimitti seurakunnan kirkkoherra Harri Romar sekä kaksi muuta pappia. Lisäksi paikalla oli diakoniatyöntekijöitä, nuorisotyöntekijöitä ja SPR:n vapaaehtoisia.

Surun jakamista ja yhteisöllisyyttä

Kirkkoon saapui maanantai-iltana runsain määrin tapahtunutta surevia seurakuntalaisia, sekä surmansa saaneiden omaisia seurakunnan ulkopuolelta. Ihmisiä saapui jopa Turkista, Saksasta, Norjasta ja Ruotsista, sekä eripuolilta Suomea.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Hartaudessa puheen pitänyt Harri Romar kertoo maanantai-illan tilaisuuden olleen erityisen koskettava juuri siksi, että paikalliset seurakuntalaiset sekä ulkomailta tulleet muslimit kokoontuivat yhteen ja tukivat toinen toisiaan.

– Puheeni sisältö oli juuri siinä jakamisen ja yhteisöllisyyden korostumisessa tällaisen surun keskellä, Romar avaa. – Siinä, että rinnalla kyllä kulkevat läheiset ja Jumala.

Romar kertoo pitserian omistajapariskunnan olleen paikkakunnalla pidettyjä ihmisiä, jotka moni tiesi. Maanantai-illan hartauteen kokoontui yhteensä noin 300 henkilöä, joista noin 100 oli Turkista kotoisin olevia.