Valomerkki yrittää tavoittaa kirkkoon kuulumattomia

 

\”On hienoa lähteä tekemään mediaa

Pääkaupunkiseudun seurakuntayhtymien yhteisen uuden verkkomedian toimituspäällikkö Tuure Hurme tuo kristinuskoa esille teemojen lomassa.

Helsingin, Espoon ja Vantaan seurakuntayhtymät alkavat tuottaa yhteistä verkkomediaa: Valomerkkiä, ja toimituspäälikkönä aloittaa Tuure Hurme. Hän on aikaisemmin työskennellyt Työterveyslaitoksen Työpiste-verkkolehden päätoimittajana, mutta kertoo kiinnostuneensa kristillisen median tekemisestä.

– Onhan se hienoa lähteä tekemään mediaa, jossa on arvopohja kunnossa, sillä kristilliset ja humaanit arvot ovat aina kuuluneet elämääni. Olen itse kristitty ja kuulun kirkkoon, Hurme selvittää.

Radio Dei Jumis

 

Liika kristillisyys saattaa aiheuttaa torjuntareaktion

Hurme haluaa, että Valomerkissä olisi uskon asioiden lisäksi myös muuta sisältöä. Seurakuntien omien julkaisujen linja toimii Valomerkissä vain kivijalkana; muita teemoja ovat esimerkiksi hyvä elämä ja kuolema, terveys ja hyvinvointi.

– Kristillisiä teemojamme ovat esimerkiksi juuri hyvä elämä, solidaarisuus ja hyväntekeväisyys. Olemme myös paikallinen julkaisu, eli uutisoimme myös paljon pääkäupunkiseudun tapahtumista ja ilmiöistä, Hurme kertoo.

Tärkeintä on Hurmeen mukaan tavoittaa uusia kohderyhmiä, jotka eivät vielä kuulu kirkkoon. Kotimaa 360° tutkimuksen pohjalta yritetään tavoittaa etenkin irrallisia ja avomielisiä. Kaupallisia tavoitteita Valomerkillä ei Hurmeen mukaan ole.

– Ykköstavoitteena on ehdottomasti levittää kristinuskoa niille, jotka eivät vielä kuulu kirkkoon. Kun niin halutaan tehdä, kaikkien juttujen kärki ei voi suoraan olla hengellinen, sillä se saattaisi aiheuttaa torjuntareaktion ja karkottaa lukijoita. Kristilliset teemat tulevat enemmänkin kylkiäisinä.

 

Kuva: Valomerkki

 
Nuotta 2