Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Lapuan tuomiokirkon oppailla unelmatyö – ”Paras mahdollinen kesätyö”

 
kaksi-nuorta-naista-seisoo-ja-katsoo-kameraan-taustalla-ovi

Lapualla tuomiokirkon kesäoppaina ovat Pauliina Huhta (vas.) ja Ella Ylimäki.

Elli Ylimäen ja Pauliina Huhdan kesätyönä on esitellä Lapuan tuomiokirkkoa, joka on avoinna vierailijoille 6.6.-29.7. klo 11-18. Ella oli oppaana myös viime kesänä.

– Tämä on paras mahdollinen kesätyö ja hieno kokemus. Parasta oppaan työssä ovat monet vaikuttavat kohtaamiset, sanoo 17-vuotias Ella Ylimäki. Hän iloitsee myös siitä, että viime kesänä työn myötä tuli lisää rohkeutta ja varmuutta esiintymiseen ja esillä olemiseen.

– Oli hienoa nähdä, että ihmisiä oikeasti kiinnostaa kirkon historia ja yksityiskohdat, kuten urut, kastepuu, taide, symboliikka ja kirkkotekstiilit.

Karas-Sana Neliöb. 4.-10.12. MJa

Viime kesänä kahden kuukauden aikana kirkossa kävi lähes 700 vierasta. Tänä vuonna kävijöitä odotetaan saman verran ja erityisesti toivotaan myös lapsiperheitä kirkkoon.

Lapsilla on mainio mahdollisuus tutustua kesällä kaikessa rauhassa kirkon lastenpaikkaan ja sen leluihin kuten pienoiskirkkoon.

– Lapsille on luvassa myös kivoja tehtäviä mm. kirkkosuunnistusta ja palkinnot kuuluvat asiaan, oppaat kertovat.

*

Vuonna 1827 rakennettu Lapuan tuomiokirkko on viides seurakunnan kirkoista, mutta kolmas, joka on rakennettu samalle paikalle. Tuomiokirkon rakensi Heikki Kuorikoski C. L. Engelin piirustusten mukaan. Lapuan seurakunnan ensimmäinen kirkko rakennettiin 1594.

Lapuan tuomiokirkko. Kuva: Sari Savela