Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Lappilaisen koulun rehtori sai ”synninpäästön” ruokarukouksista

 

Kuvan oppitunti ei liity tapaukseen. Kuva: Tungsten

Vapaa-ajattelijayhdistys Prometheus valitti Lapin aluehallintovirastolle Sinetän koulun rehtorin ruokarukouksista.

Rovaniemen sivistyspalvelujen johtokunta ei kuitenkaan löytänyt huomauttamista rehtorin toiminnasta, kertoo Yle.

Osastonjohtajan Antti Lassilan mukaan rehtori on toiminut opetushallituksen ohjeiden mukaisesti: kukaan ei ole koulussa velvollinen osallistumaan omantuntonsa vastaisesti uskonnon harjoittamiseen.

Lapin aluehallintovirastolle lähettämässä selvityksessään sivistyspalvelujen johtokunta tuli tulokseen, että Sinetän koulun rehtori Mikko Lumme ei ole toiminut ruokarukouskäytännöissään epäasiallisesti tai hyvän virkamiestavan vastaisesti.

– Lumme on kysynyt huoltajilta luvan, voivatko oppilaat osallistua sellaisiin tilaisuuksiin tai tilanteisiin, jotka voidaan tulkita uskonnonharjoittamiseksi. Koulu on toiminut hyvässä yhteistyössä vanhempien kanssa, Antti Lassila sanoo Ylen haastattelussa.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Koulujen tulee selvittää se, saavatko oppilaat osallistua koulun järjestämiin päivänavauksiin, kirkkokäynteihin tai uskonnollisiin tilaisuuksiin. Tämä edellyttää, että tilaisuuksien mahdollinen uskonnollisuus on tiedossa etukäteen ja kerrottu oppilaalle tai huoltajalle.

Sivistyspalvelujen johtokunnan mukaan rehtori oli kysynyt huoltajilta luvan, voivatko oppilaat osallistua sellaisiin tilaisuuksiin tai tilanteisiin, jotka voidaan tulkita uskonnonharjoittamiseksi.