Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Lähi-idän lapset jakavat pelkojaan ja rukouksiaan suorassa tv-lähetyksessä

 
Rukoileva lapsi.

Arabiankielisen SAT-7 Kids -lastenkanavan suorassa lähetyksessä lapset rukoilivat kärsivien ja surevien puolesta, mikä toi kyyneleet myös juontajien silmiin. Kuvakaappaus Oven takana -ohjelman trailerista.

− Elän jatkuvassa pelossa tämän sodan takia. Kun pommitus alkaa, pelkään todella paljon, kertoo Sali, nuori tyttö Pyhältä maalta eli Israelista tai Palestiinalaisalueilta.

Kristillisen satelliittitelevisio SAT-7:n arabiankielisellä lastenkanavalla nähtävä Oven takana -ohjelma tarjoaa turvallisen tilan nuorille katsojille, joita Gazan sota ja muut alueen konfliktit pelottavat. Suorassa lähetyksessä lokakuun lopulla lapset rukoilivat hartaasti kärsivien ja surevien puolesta, mikä toi kyyneleet myös ohjelman juontajien silmiin.

SAT-7 Kids -kanavan suora lähetys alkoi toteamalla, että Pyhän maan tilanne on vakava. Juontajat pyysivät katsojia kertomaan peloistaan ja rukouksistaan. Samalla he rohkaisivat heitä pitämään kiinni uskosta ja toivosta.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

− Oven takana -ohjelmasta on tullut vaikean tilanteen keskellä turvapaikka, joka tarjoaa lohtua sodan kuormittamille mielille. Nuoret katsojamme Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueelta tulivat mukaan kertomaan pahimmista peloistaan, toiveistaan ja rukouksistaan kaaoksen keskellä, kuvaa lastenkanavan päällikkö Andrea El-Mounayer.

Lapset vetosivat rauhan puolesta

Lasten rukoukset suorassa lähetyksessä olivat koskettavia ja voimallisia, ja niissä näkyi valtava myötätunto niitä kohtaan, jotka kokevat menetyksiä ja surua sekä kärsivät humanitaaristen kriisien aiheuttamasta puutteesta.

− Minä voin syödä, mutta he eivät voi! Voin nukkua, mutta he eivät, sanoi algerialainen Abeer, joka kertoi itkeneensä nähdessään lasten kuolevan sodassa.

− Lasten viestit olivat yksinkertaisia mutta hyvin aitoja, kun he pyysivät Jumalaa ojentamaan auttavan kätensä niille, jotka ovat haavoittuneet ja avun tarpeessa. Heidän vilpittömät vetoomuksensa rauhan puolesta loivat toivoa ja heidän hartaat rukouksensa inspiroivat meitä kaikkia, Andrea El-Mounayer kertoo.

Ohjelman aikana juontajat rohkaisivat katsojia seuraamaan Jeesuksen opetusta rakastaa vihollisia ja osoittaa ystävällisyyttä niitä kohtaan, jotka aiheuttavat itselle vahinkoa.

− Aina kun ajattelen Jeesuksen opetuksia, saan voimaa ajatella tulevaisuutta toivon valossa, sanoi Antonio, nuori katsoja Egyptistä.

Medialähetys Sanansaattajat tukee arabiankielisen lastenkanava SAT-7 Kidsin työtä. Kanava tarjoaa mm. opetuksellista ja raamatullista ohjelmaa. Satelliittitelevisio SAT-7:lla on myös muita suomalaisia kumppaneita.

Lähde: SAT-7

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa