Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Lähetysseura: Ulkomaantyön keskiössä evankeliumin levittäminen ja kirkkojen tukeminen – vain kolmannes resursseista kehitysyhteistyöhön

 
Pauliina Parhiala lähikuvassa.

Pauliina Parhialan mukaa emeritusprofessori Miikka Ruokanen on antanut Suomen lähetysseurasta harhaanjohtavaa tietoa. Kuva: Marjatta Kosonen

Suomen Lähetysseuran ulkomaantyöstä noin kolmasosa on kehitysyhteistyötä. Valtaosa järjestön resursseista käytetään evankeliumin levittämiseen ja paikallisten kirkkojen tukemiseen. SLS vastaa blogipalstalla Miikka Ruokasen kritiikkiin.

Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja Pauliina Parhialan mukaan emeritusprofessori Miikka Ruokanen antaa Viikon Seurakuntalainen -podcastissa virheellistä tietoa kirkon lähetysjärjestön toiminnasta.

Ruokanen esittää podcastissa, että SLS on siirtynyt ilosanoman levittämisestä kehitysyhteistyön tekemiseen.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

– Väite ei pidä paikkaansa. Lähetysseuran ulkomaantyöstä noin kolmasosa oli kehitysyhteistyötä. Suuri osa resursseista käytettiin edelleen kirkolliseen työhön, evankeliumin levittämiseen, paikallisten kirkkojen tukemiseen ja toimintaan, Pauliina Parhiala kirjoittaa Seurakuntalaisen Vieraskynä-palstalla.

Parhiala katsoo Ruokasen antaneen podcast-haastattelussa väärää tietoa myös SLS:n lähetystyöntekijöiden työsuhteista.

– Ruokanen antoi virheellistä tietoa Lähetysseuran työntekijöistä sanoessaan, ettei uusia työntekijöitä enää otettaisi ja nykyisten työsuhde päättyisi tämän vuoden lopussa. Näin ei ole, vaan lähetystyöntekijöitä lähetetään edelleen.

Suomen Lähetysseuran toiminnanjohtaja painottaa järjestön työurien olevan poikkeuksellisen pitkiä. Yli 40 prosenttia Lähetysseuran ulkomaantyöntekijöistä on ollut lähetystyössä vähintään vuosikymmenen verran.

– Ja jatkavat edelleen. Lähetettyjen työntekijöiden rooli on kuitenkin muuttunut vuosikymmenten saatossa. Heidän erityinen tehtävänsä on tukea kumppaneiden työn kasvua ja vaikuttavuutta paikallisten työntekijöiden rinnalla.

Lue Pauliina Parhialan Vieraskynä-blogin kokonaisuudessaan täältä.

Viikon Seurakuntalainen -podcast Dei Plussassa

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)