Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Lähetysjohtaja Timo Rämä: Raamattu-uskollisuus tekee meistä radikaaleja

 

Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Timo Rämä puhui Kansanlähetyspäivillä lauantaina hengellisen uudistumisen puolesta. – Raamattu-uskollisuus tekee meistä radikaaleja, uudistushaluisia ja uudistajia, Rämä julisti.

Timo Rämän mukaan Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on meneillään voimakas liberalisoitumisprosessi. Turun arkkipiispan ja Helsingin piispan valinnat veivät Rämän mukaan kirkkoa ainakin kaksi askelta liberaalimpaan suuntaan. Molemmissa piispanvaaleissa puhuttiin paljon ”liberaaleista” ja ”konservatiiveista”.

– Arvatenkin meidät Kansanlähetyksessä olevat sijoitetaan ilman muuta jälkimmäiseen porukkaan, vanhoillisiin. Protestoin vallitsevaa ajattelutapaa vastaan uudella ilmauksella, ”Raamattu-uskollinen radikalismi”. Raamattuun pitäytyvinä konservatiiveina eli vanhoillisina kristittyinä emme suinkaan halua vain säilyttää vanhaa ja vieroksua uutta. Päinvastoin, Raamatulle uskollisina janoamme jatkuvaa uudistusta itsellemme ja haluamme uudistaa myös kirkkoa, Timo Rämä sanoi.

Perheniemi Neliöb. 15.-21.4.

– Vastauksemme kirkon murrokseen ja myös omaan liikkeeseemme on hengellinen uudistus, Pyhän Hengen kosketus. Sitä ennen muuta tarvitsemme. Sen voi antaa vain Jumala suuressa armossaan. Mutta odotammeko uudistusta? Kaipaammeko ja rukoilemmeko herätystä? Se pelastaisi kirkkomme.

Timo Rämä muistutti, ettei herätysliikeväen tule jäädä vain protestoimaan ja kritisoimaan kirkkoa. On osattava keskittyä olennaiseen: Jumalan sanan julistamiseen ja lähimmäisestä huolehtimiseen. Rämä ehdotti lääkkeeksi kirkon tilanteeseen myös yhteisöllisyyden vahvistamista.

– Ainakin seurakuntien sisällä tulee sallia uusien jumalanpalvelusyhteisöjen syntyminen. Haluamme rohkaista ihmisiä sitoutumaan niihin.

Lahdessa vietettävät Kansanlähetyspäivät alkoivat perjantaina 2. heinäkuuta ja jatkuvat huomiseen sunnuntaihin saakka. Juhlien teema on Suoralähetys.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie