Kristilliset opiskelijajärjestöt ahtaalle Yhdysvalloissa

 

Yhdysvaltojen korkein oikeus linjasi viime viikolla päätöksessään, etteivät kristilliset opiskelijajärjestöt saa rajoittaa jäseneksi tai jopa järjestön johtajaksi pääsyä syrjivin perustein.

Kristillinen opiskelijajärjestö Christian Legal Society (CLS) oli nostanut kanteen Kalifornian yliopiston oikeustieteellistä tiedekuntaa vastaan, kun se kieltäytyi antamasta järjestölle tiloja tai tukea. Syynä tilojen epäämiselle oli opiskelijajärjestön sääntö, jonka mukaan toimintaan osallistuminen on avointa kaikille, mutta viralliseksi jäseneksi tai järjestön johtotehtäviin vaaditaan sitoutumista tiettyihin kristillisiin perusarvoihin.

Korkeimman oikeuden päätös nimeää ensi kertaa uskonnolliset oikeudet vähäpätöisemmiksi kuin esimerkiksi oikeuden kuulua seksuaalivähemmistöön. Päätös on tyrmistyttänyt kristittyjä ympäri Yhdysvaltoja.

Pipliaseura Neliöb. 8.-14.4.

– Tällainen käytäntö tarkoittaa itse asiassa sitä, että järjestön tulisi sallia ateistin johtaa raamattutuntejaan, tai yliopiston demokraattien tulisi sallia republikaaneja työntekijöikseen, opiskelijajärjestöä edustanut asianajaja Gregory Baylor.

Vastaan äänestänyt tuomari Samuel Alito pitää puolestaan päätöstä ”takaiskuna sananvapaudelle”.

– Tämä on alku kirkon ahdistelulle ja vainolle, sillä on varmaa, että todellinen kirkko ei taivu kuin Raamatun edessä, totesi puolestaan valtakunnallisen rukousliikkeen johtaja Lou Engle.

– Yliopistoissa tullaan huomaamaan, ketkä ovat todellisia kristittyjä. Nämä seisovat Sanan takana ja riskeeraavat mieluummin asemansa kuin uskonsa.

CLS aikoo vielä valittaa päätöksestä. Tällä välin järjestön toiminta jatkuu ilman yliopiston virallista tukea.

Aiheesta muualla:

CNN: Campus Christian groups loses appeal at Supreme Court
Charisma: Prayer Leader: Supreme Court Decision May Signal Onset of Church Persecution

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie