Lähetyshiippakunta valitsee piispa Risto Soramiehelle seuraajan tammikuussa

 

Lähetyshiippakunnan piispaehdokkaat Esko Murto (vas.) ja Juhana Pohjola. Kuvat: Elisabeth Murto ja Janne Koskela

Suomen evankelisluterilainen lähetyshiippakunta on nimennyt kaksi ehdokasta tammikuussa 2021 pidettävään piispanvaaliin.

Suomen evankelisluterilainen lähetyshiippakunta valitsee tammikuussa 2021 uuden piispan kahden ehdokkaan joukosta. Lähetyshiippakunnan piispa Risto Soramiehelle (s. 1946)  myönnettiin hänen pyynnöstään 1.10.2020 vapautus virkatehtävien hoidosta vuoden 2021 kuluessa. Soramies on lähetyshiippakunnan ensimmäinen piispa ja hän on toiminut tehtävässä vuodesta 2013.

Kirkon papisto on nimennyt kaksi ehdokasta piispanvaaliin, joka toteutetaan ennakkoäänestyksenä 16.-21.1. Piispanvaalin ehdokkaat ovat Tampereen Pyhän Johanneksen luterilaisen seurakunnan pastori  Esko Murto (s. 1981) ja Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan hiippakuntadekaani Juhana Pohjola (s. 1972).

SEKL Neliöb. vko 12. MJa

Hiippakuntakokous, joka on lähetyshiippakunnan ylin päättävä elin, vahvistaa vaalin tuloksen. Vaalissa äänioikeutettuja ovat kaikki Lähetyshiippakunnan pappiskollegion papit ja seurakuntien hiippakuntakokousedustajat. Jokaisella äänioikeutetulla on yksi ääni.

Uusi piispa on tarkoitus vihkiä virkaansa kesäjuhlan yhteydessä 1.8.2021.