Kylväjän Japanin lähetystyöntekijät jäävät edelleen maahan

 

Kylväjä on tarkistanut kantaansa Japanin-lähetystyöntekijöiden kotiinkutsumisesta. Japanin työaluevastaava Tapio Pokka on parhaillaan työvierailulla Japanin Kobessa ja päätös on hioutunut paikan päällä tehdyn tilannearvioinnin pohjalta.

– Uusimpaan tilannearvioon perustuen Kylväjä ei tässä vaiheessa katso tarpeelliseksi määrätä Japanissa olevia työntekijöitämme poistumaan maasta.

Tilanteen kehittymistä seurataan edelleen tiivisti, ja jos turvallisuus muuttuu olennaisesti huonommaksi, evakuointitoimet voidaan käynnistää.

– Lähetystyöntekijöillämme on toki täysi vapaus poistua maasta milloin tahansa, kun he kokeva tilanteen terveydelleen vahingolliseksi, Pokka muistuttaa.

Jatkis 3.3. – 17.3.2024 Neliö

Kylväjä teki viime viikolla päätöksen Japanin-lähetystyöntekijöiden kutsumisesta Suomeen. Pokka luonnehtii toimenpidettä ennakoivaksi. Tuolloin tieto rikkoutuneiden ydinvoimaloiden aiheuttamasta terveysriskistä Kobessa asuville ei ollut vielä tarkentunutta tietoa.

– Vaikka Itä- ja Koillis-Japanissa katastrofituhot ovat massiiviset ja radioaktiivisia päästöjä on ydinvoimala-alueen ympäristössä vaarallisia määriä, ei Kylväjän työalueella Länsi-Japanissa 600 kilometrin päässä Fukushimasta ole säteilyvaaraa. Kobe on määritelty turvalliseksi alueeksi, jonne Japanin viranomaiset ohjaavat kriisialueelta pakenevia ihmisiä hakeutumaan, Pokka perustelee.

– Monitahoisen katastrofin kokeneessa Japanissa on nyt ilmassa runsaasti ahdistusta, pelkoja ja vastaamattomia kysymyksiä, kertoo Japanissa parhaillaan työmatkalla oleva Pokka..

Pokka kertoo Kobesta, että nyt on aika tarjota japanilaisille toivoa ja turvallisuutta antavaa evankeliumia ja että työntekijämme ovat hyvin motivoituneita palvelemaan kriisin keskellä tietään etsivää Japanin kansaa ja siellä toimivaa kristillistä kirkkoa.

Tulevina päivinä Tapio Pokka osallistuu Länsi-Japanin ev.-lut. kirkon vuosikokoukseen ja keskustelee japanilaisten työtovereitten kanssa siitä, millä tavoin suomalaiset kristityt voisivat konkreettisesti auttaa tuhojen jälkihoitotyössä.

– Rukoilemme edelleen Japanin kansan, Japanissa tehtävän lähetystyön ja Japanin-lähettin puolesta, Tapio Pokka muistuttaa.

 
artikkelibanneri Uusi Tie