Kuopion Medialähetyspäiville tuleva rauhanvälittäjä Antti Pentikäinen: Tahto rauhaan lähtee omasta sydämestä

 
Antti Pentikäinen ja Kallaveden kirkko.

− Uskon, että tahto toimia rauhan eteen lähtee omasta sydämestä, sanoo työelämäprofessori ja pitkän linjan rauhanvälittäjä Antti Pentikäinen. Hän on yksi pääpuhujista Kuopion Kallaveden kirkossa 23.–25. elokuuta vietettävillä Medialähetyspäivillä.

Rauhanvälittäjä, työelämäprofessori Antti Pentikäinen on yksi Medialähetyspäivien pääpuhujista Kuopiossa 23.–25. elokuuta.

− Kun isot rauhanprosessit ovat jumissa, rauhan edistämistä voidaan opetella ja toteuttaa ruohonjuuritasolla. Tästä haluaisin puhua Medialähetyspäivillä lisää. Mitä tarkoittavat turvallinen tila, nähdyksi ja kuulluksi tuleminen ja traumatietoinen rauhanvälitys, pohtii Antti Pentikäinen, yhdysvaltalaisen Carter Schoolin työelämäprofessori.

Antti Pentikäinen on yksi Medialähetyspäivien pääpuhujista Kuopion Kallaveden kirkossa 23.–25. elokuuta. Kokeneen rauhanvälittäjän aiheena ovat rauhan kysymykset globaalissa kontekstissa. Paneelikeskustelussa pohditaan, miten säilyttää rauha sydämessä ja levittää rauhaa myös omassa ympäristössä.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

− Ihmiskunta kamppailee omasta selviytymisestään ilmastokriisin keskellä samaan aikaan, kun konfliktit lisääntyvät ja demokratiaan tai sopimuksiin perustuva järjestelmä murenee. Aika on haastava, mutta tällaisina aikoina rakennetaan myös perustaa paremmille ratkaisuille, Antti Pentikäinen tietää.

Kansainvälisiä vieraita ja monipuolista musiikkia

Medialähetyspäivät on kaikille avoin hengellinen tapahtuma ja samalla Medialähetys Sanansaattajien eli Sansan valtakunnallinen kesäjuhla. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään yhdessä Kuopion Kallaveden seurakunnan kanssa.

Ulkomaisia puhujavieraita ovat Toivoa naisille -työn kansainvälinen johtaja Susie Pek Brasiliasta, Trans World Radio Intia -järjestön johtaja Dipendra Halder, Intian luterilaisten kirkkojen yhteistyöelimen UELCI:n pääsihteeri Joshua Peters sekä persiankielistä tv-työtä tekevät Nazanin Ashari ja Nader Taghizadeh satelliittitelevisio SAT-7:sta.

Medialähetyspäivillä on luvassa myös monipuolista musiikkia. Perjantaina musisoivat Big Hand Trio eli Urkki Niemi yhtyeineen sekä MGTH Reunion eli Mikko Goes To Heaven. Lauantaina vuorossa ovat Jarkko Maukonen Houseband ja Nina Åström. Nuorten etkot ja Juhani Tikkasen trubaduurikeikka kuullaan jo torstaina.

Alakouluikäisille ja sitä nuoremmille lapsille on omaa ohjelmaa lauantaina. Sunnuntain juhlamessussa saarnaa Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen. Messussa siunataan Mikko Matikainen Sansan toiminnanjohtajan työhön sekä lähetys- ja projektityöntekijöitä uudelle työkaudelle.

Medialähetyspäiviä voi seurata myös suoran nettilähetyksen välityksellä ja osa tilaisuuksista kuullaan Radio Deistä. Lisätietoa: sansa.fi/mlp24

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa