KRS käynnistää yt-neuvottelut

 

Kansan Raamattuseura ja sen kustannusyhtiö Karas-Sana Oy aloittavat yt-neuvottelut. Niillä tavoitellaan yhteensä 300.000 euron leikkauksia palkkakustannuksiin.
– Toiminnan tuotot ja varainhankinta eivät ole pystyneet kattamaan juoksevan toiminnan kuluja, perustelee KRS:n talousjohtaja Tapsa Jäntti leikkaustarvetta.

Kansan Raamattuseuran tavoitteena on saada aikaan säästöjä sekä leikkaamalla henkilöstökuluja että järjestelemällä henkilöstön työnkuvia ja organisaatiota uudelleen. KRS on käynnistänyt strategiatyöskentelyn, jonka keskeisenä tavoitteena on tehostaa järjestön ja kustannusliikkeen toimintaa.

– Olemme strategiatyöskentelyn myötä tekemässä uudelleen järjestelyjä organisaatiossamme. Yt-lain mukaan myös tällaiset merkittävät muutokset tehtävänkuvissa edellyttävät neuvotteluja, sanoo KRS:n toiminnanjohtaja Ulla Saunaluoma.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

Saunaluoma on toiminut Kansan Raamattuseuran säätiön toiminnanjohtajana marraskuun alusta lähtien. Hän seurasi tehtävässä Hannu Nymania, joka toimi KRS:n toiminnanjohtajana vuodesta 2003 saakka.

Kansan Raamattuseura ja Karas-Sana ovat aiemmin hakeneet säästöjä muun muassa lomauttamalla henkilöstöä määräajaksi. Tämä ei kuitenkaan ole riittänyt kattamaan syntynyttä alijäämää.

Kansan Raamattuseura on kirkon piirissä toimiva evankelioimistyön palvelujärjestö. Se syntyi sota-ajan herätysten seurauksena vuonna 1945. Kansan Raamattuseuran päätyömuotoja ovat julistustyö ja evankelioimistyön koulutus seurakunnissa. Karas-Sana on Kansan Raamattuseuran kustannustoimintaa harjoittava yhtiö, joka kustantaa muun muassa Sana-lehteä.

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)