Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Krito-ryhmä avaa oven seurakuntaan

 

Krito-ryhmässä voi käsitellä oman elämänsä kysymyksiä.

Krito-työ täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Työn ydin on vertaisryhmä, jossa jokainen saa käsitellä oman elämänsä asioita luottamuksen ilmapiirissä.

Krito-työ on Kansan Raamattuseuran työala, jonka puitteissa on syntynyt pienryhmiä seurakuntiin eri puolille Suomea. Lukuisat ihmiset ovat saaneet apua elämäänsä ryhmän kautta.

– Ryhmä on ollut monille portti seurakunnan yhteyteen, Krito-työn koordinaattori pastori Ulla Halttunen kertoo.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

– Kristillinen toipumisryhmä on syvällinen armon kanava. Vertaistuen kautta ihminen löytää kuulevan korvan, saa lohdutusta myötätuntoisista silmistä, tulee nähdyksi kipuineen ja haavoineen. Tämän kautta konkretisoituu Jumalan rakkaus. Yksinkertainen paperille kirjoitettu oma rukous suojaa hengelliseltä vallankäytöltä ja kuitenkin se toisen ihmisen lukemana saa aikaan kannettuna olemisen kokemuksen.

Jokainen on mukana itseään varten. Turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä on mahdollista etsiä yhteyttä omaan itseensä, tunteisiinsa ja tarpeisiinsa. Hiljalleen voi kasvaa luottamus itseen, toisiin ihmisiin, elämään ja Jumalaan.

Pastori Aino Vesti on nähnyt työn merkityksen työssään seurakunnassa. Tätä nykyä hän vastaa Kansan Raamattuseuran Turun aikuistyöstä ja  on mukana järjestämässä Krito-työtä yhteistyössä seurakuntien kanssa.

– Krito-ryhmässä saa opetella olemaan aito. Se on hyvä pohja ystävystyä ja näin alkaa muodostua lämpimiä yhteisöjä. Yleensä ihmiset vahvistuvat ja saavat rohkeutta tutustua itseensä, kun oma kasvuprosessi saa edetä omassa tahdissa eikä kukaan kiirehdi tai arvostele, keskeytä tai neuvo.

Seurakunnassa Krito-työ on helpointa aloittaa ohjaajien kouluttamisella. Seurakunta voi lähettää ryhmänjohtajia koulutukseen ja seurakunnan työntekijän tuella ryhmä voi alkaa. Krito-ryhmille on laadittu aineistoja, joka antaa pohjaa ryhmän kokoontumisille.

Krito-työn 20-vuotisjuhlaa vietetään 7.-9.8. Vivamossa, Lohjalla vuotuisessa Krito-konferenssissa, jonka teemana on JUHLAmielellä.

Kritotyön koulutus 6.-7.8. antaa perusvalmiudet Krito-ryhmien ohjaamiseen ja työn käynnistämiseen seurakunnassa.

Kritotyöstä lisää: www.krito.fi