Kristuspäivä 2017: Rukous on paras lahja Suomelle

 

Kristuspäivän valmistelussa on mukana Turku rukoilee -tiimi, pastori Aino Vesti (edessä) Kansan Raamattuseurasta, toiminnanjohtaja Pekka Heikkilä TurkuMissiosta takanaan pastori Pekka Havupalo helluntaiseurakunnasta, pastori Jopi Pietiläinen vapaaseurakunnasta, pastori Pasi Jaakkola Mikaelinseurakunnasta ja Nousiaisten kirkkoherra Juhana Markkula.

Turussa valmistellaan Kristuspäivää, johon odotetaan 2.12. tuhansia kristittyjä kautta maan kaikista kirkkokunnista ja liikkeistä rukoilemaan yhdessä maamme, kotiemme ja kotiseurakuntiemme puolesta.

Ensimmäinen Kristuspäivä järjestettiin Turussa vuonna 2008. Se kokosi kansaa  yli kirkkountarajojen ja synnytti laajasti yhteistä rukousta paikkakunnilla. Suomen juhlavuoden ja reformaation merkkivuoden merkeissä kristikansaa kutsutaan jälleen Turkuun yhteiseen rukouspäivään. Nyt päivän koollekutsujina ovat Hengen uudistus kirkossamme ry, Kansan Raamattuseura ja Turun alueen eri seurakunnat.

– Rukoilemme Jumalan siunausta perheisiimme, kotipaikkakunnillemme ja seurakuntiin. Tahdomme myös välittää viestiä rakastavasta Jumalasta ja rukouksen mahdollisuudesta, kuvaa Hengen uudistus kirkossamme ry:n toiminnanjohtaja Panu Pitkänen.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Rukous on Jumalan meille antama lahja ja se kutsuu meitä myös yhteyteen. Tarvitsemme nyt yhteyttä ja siksi Kristuspäivä on iso mahdollisuus tulla koolle, toteaa Kansan Raamattuseuran toiminnanjohtaja Ulla Saunaluoma.

Tavoitteena ei ole vain yksi tapahtuma, vaan jatkuvan rukouksen rohkaiseminen paikkakunnilla.

– Rukous on avain hengelliseen herätykseen ja evankeliumin etenemiseen. Vain siinä on kansamme todellinen tulevaisuus ja toivo, pastori Pasi Jaakkola Turun Mikaelinseurakunnasta summaa päivän tavoitteen.

Yhteys ja rukous näkyväksi

Tapahtumassa yhteinen rukous tehdään konkreettiseksi ja näkyväksi tuomalla Kristuspäivän pääjuhlassa kaikkien Suomen kuntien tunnukset ristin muotoon Turkuhallin areenalle.

Vuonna 2008 järjestetty ensimmäinen Kristuspäivä yhdisti kristittyjä rukoukseen kautta maan.

– Jokaisesta kunnasta toivotaan mukaan tunnuksen kantaja ja hänen rukousparinsa. Olisi hienoa, jos nämä edustajat olisivat eri sukupolvista ja vieläpä eri seurakunnista, Panu Pitkänen sanoo.

Rukouksena lauletaan yhdessä myös Suomen suurin Hoosianna.

– Odotamme Turkuun Kristuspäivävieraita kautta maan. Toivomme, että tapahtumaan järjestetään monia ryhmämatkoja. Yhteinen matkakin on jo kuin rukous oman paikkakunnan puolesta ja rakentaa yhteyttä. Siitä on hyvä jatkaa tapahtuman jälkeen.

Kirkkokuntajohtajat rohkaisevat mukaan

Kirkko, herätysliikkeet ja järjestöt ja eri kirkkokunnat ovat päivässä laajasti edustettuina. Piispa Tapio Luoma sekä kirkkokuntien johtajat Mika Yrjölä Suomen Helluntaikrikosta ja Hannu Vuorinen Suomen Vapaakirkosta rohkaisevat ihmisiä mukaan yhteiseen rukouspäivään ja korostavat yhteyden merkitystä.

– Rukouksessa otamme tosissamme Jumalan lupauksen, jonka mukaan hän kuulee meitä. Tämän tietäminen rohkaisee ja antaa voimaa. Kaiken keskus on Jeesus. Hän on myös kristityn rukouselämän ytimessä, piispa Luoma toteaa.

– Kristuspäivänä vietämme yhdessä aikaa Herramme läsnäolossa. Siinä rukoilemme itsemme, toinen toisemme, maamme ja maailmamme puolesta sekä jättäydymme kolmiyhteisen Jumalan johdatettaviksi.

– Jotkut siunaukset ja rukousvastaukset ovat saatavilla vasta silloin, kun olemme yhdessä Jumalan edessä. Siksi kutsumme kaikkia Suomen kristittyjä yhteen Kristuspäivään Turkuun, Mika Yrjölä  sanoo.

– Kokoonnumme yhteen rukoilemaan ja kiittämään Vapahtajaamme. Teemme sen lähimmäistemme ja 100-vuotiaan Suomen puolesta. Yksinkertaista ja vahvaa. Kutsun kristittyjä ympäri Suomen lähtemään liikkeelle ja kokoontumaan Turkuun, niin että yksimielisesti ja yhdestä suusta ylistämme Jumalaa, kehottaa Hannu Vuorinen Vapaakirkosta.

Paras lahja Suomelle

Pastori Pekka Havupalo Turun helluntaiseurakunnasta oli mukana järjestämässä myös vuoden 2008 Kristuspäivää.

– Oli koskettavaa olla yhdessä yli kaikkien rajojen, vain Kristus keskipisteenä. Tapahtuma rohkaisi monilla paikkakunnilla rakentamaan syvempää yhteyttä. Se synnytti uusia rukousryhmiä, jotka ovat edelleen toiminnassa.

– Paras lahja, jonka kristityt voivat Suomelle antaa, on rukous kansakunnan puolesta. Kaikella rukouksella ympäri maan on merkitystä, jonka päälle rakennetulla kansallisella rukoustapahtumalla voidaan tuoda näkyväksi Suomen rukoilevat kasvot.

Valmistelevassa työryhmässä on edustajia eri taustoista. Päivässä on mukana kirkkokuntien ja herätysliikkeiden johtajia.

Musiikkiosuuksissa ovat mukana mm. Pekka Simojoki, Jippu, Sakari Heikkilä, Jippii-kuoro, Aboa Gospel ja Suhe-Live -ylistysryhmä. Tapahtuma alkaa 2.12. Turkuhallissa klo 12 ja päättyy yhteiseen kiitos- ja ylistysiltaan.

Kristuspäivä 2017 on yksi Suomi 100v-juhlavuoden kristillisiä päätapahtumia.

Tietoa ohjelmasta ja ilmoittautumisesta mukaan: www.kristuspaiva.fi 

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna