Kristus on voittanut! – Hengellisiä syventymispäiviä vietetään ensi viikolla 100. kertaa

 

Vuonna 2022 Hengellisiä syventymispäiviä vietettiin teemalla VIP. Kuva: Kai Lappalainen.

Suomen Raamattuopiston vuosittaisessa päätapahtumassa puhuu Lapuan piispa Matti Salomäki.

Hengellisiä syventymispäiviä vietetään 21.-27.8. 2023. Tapahtuma järjestetään nyt 100. kertaa.

Teemalause on ”Kuka voittaa?”.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

– Kaikki haluavat olla voittajia. Sodissa, urheilussa, liike-elämässä, sosiaalisessa mediassa, kaikkialla ihmisten kesken vallitsee jatkuva kilpailu, kuvailee Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen.

– Vielä isompi on kysymys voittajasta hengellisessä todellisuudessa. Voittavatko pimeyden, pahuuden ja kuoleman vallat? Vai onko edessä Jumalan valtakunta, jossa kuolema ja kyyneleet on pois pyyhitty?

Vartiainen muistuttaa Raamatun lupauksesta, jonka mukaan Kristus on jo voittanut.

– Vaikka taistelu yhä jatkuu, on lopputulos selvä. Kolossalaiskirjeessä kerrotaan Jumalasta, että ”hän riisui aseista vallat ja voimat ja saattoi ne kaikki häpeään, kun hän teki Kristuksesta niiden voittajan.” (Kol. 2:15) Ja jokainen, joka Jeesukseen turvautuu, on voittajan puolella. Meitäkin odottaa voitto ja voittajan palkinto Jeesuksen Kristuksen luona.

– Vain hänen ristinsä tähden, Vartiainen toteaa.

Hengellisten syventymispäivien monipuoliseen ohjelmaan kuuluu jälleen rautaista raamattuopetusta, hyvää musiikkia ja esimerkiksi kotiseurat.

Lasten ja nuorten ohjelmassa Kuka voittaa -teemaa käsitellään leikkien, pelien, musiikin ja raamattuopetusten kautta.

Hengelliset syventymispäivät huipentuu viikonloppuna 25.-27.8. Suomen Raamattuopistossa Kauniaisissa. Ohjelman helmiä ovat tuolloin muun muassa Kristiina Braskin ja Juhani Tikkasen konsertit, Lauri Vartiaisen linjapuhe sekä kanavat monista kiinnostavista teemoista. Kanavien aiheina ovat esimerkiksi suorittamisesta lepoon, rakentava karismaattisuus, luterilaisuus, omaisuus ja uskon puolustaminen.

Sunnuntain jumalanpalveluksessa saarnaa Lapuan piispa Matti Salomäki. Hän puhuu myös tapahtuman päätöstilaisuudessa, jossa toimitetaan Raamattuopiston uusien työntekijöiden työhön siunaaminen.

Viime vuosina viikon mittaiseksi kasvaneen tapahtuman ohjelmaa järjestetään Lappeenrannassa, Tampereella, Kankaanpäässä ja Kauniaisissa. Suurin osa ohjelmasta lähetetään myös suoratoistona Sro-tv:n välityksellä ja Radio Dein aalloilla.

Tapahtuman ohjelma ja kaikki tarvittava informaatio löytyy täältä