Kristityt maanviljelijät kokoontuvat yhteen saamaan rohkaisua

 

Maataloudessa eletään vaikeita aikoja ja monien viljelijöiden tilanne on raskas. Parhaiten viljelijää ymmärtää toinen viljelijä. Kristillisillä viljelijäpäivillä viljelijät tukevat toisiaan.

Pohjanmaalla on jo vuosia kytenyt haave laajentaa kristittyjen maanviljelijöiden verkostoa ruotsinkielisiltä rannikkoalueilta manner-Suomeen. Nyt näky toteutuu kristittyjen maanviljelijöiden ensimmäisessä isossa yhteistapahtumassa.

Ähtärissä, Honkiniemen leirikeskuksessa, järjestetään 11. – 13.11.2016 yhteiskristilliset viljelijäpäivät teemalla Tulevaisuus ja toivo. Tapahtuman pääpuhujana on sveitsiläinen pastori Andreas Keller, joka johtaa omassa maassaan laajaa viljelijöiden yhteyttä. Tapahtuma kokoaa yhteen maanviljelijöitä kaikkialta Suomesta tutustumaan toisiinsa, rohkaistumaan sekä rukoilemaan yhdessä.

Vuosi sitten vastaavanlainen Tulevaisuus ja toivo -tapahtuma järjestettiin Ruotsissa. Silloin uusikaarlepyyläinen maanviljelijä Kaj Nylund sai unelman laajentaa maanviljelijöiden verkostoa Suomessa ja järjestää samanlainen tapahtuma manner-Suomessa. Suomessa on aiemmin järjestetty vain pienimuotoisia maanviljelijöiden kokoontumisia ruotsinkielisillä rannikkoseuduilla.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

          Uskon, että tämä on Jumalan sydämellä, että kristityt viljelijät kokoontuisivat yhteen saamaan rohkaisua Suomessa, Nylund kertoo.

Suomalaisessa maataloudessa eletään vaikeita aikoja, ja monien viljelijöiden tilanne on raskas.

          Maanviljelijän arkipäivä on todella haastava. Moni on valmis jättämään koko homman, Nylund tietää. Hänellä vaimonsa Inge-Gerdin kanssa on hoidettavanaan sadan emakon yhdistelmäsikala. Suuri osa tilan tuotosta menee kulujen kattamiseen, ja käteen jäävä raha on lähes olematon.

Vaikeiden aikojen keskellä Nylund on kuitenkin toiveikas.

          Meillä on Jeesus. Uskon, että ratkaisu on Hänessä. Jumalalla on se suurin näky. Se, mitä me ihmiset emme edes näe.

Kristityt viljelijät ovat alkaneet viime vuosien aikana kokoontua yhteen useissa Euroopan maissa.

Sveitsissä kokoontuu kodeissa noin 200 rukouspiiriä ja lisäksi järjestetään alueellisia ja valtakunnallisia tapahtumia. Ruotsissa on jo 30 vuoden ajan toiminut kristittyjen viljelijöiden järjestö Kristna Bönder. Sveitsin ja Ruotsin toiminnasta kuullaan laajemmin Ähtärin tapahtumassa.

Nylund uskoo, että eri puolille Suomea voisi syntyä tapahtuman jälkeen viljelijöiden pienryhmiä, joissa viljelijät pitäisivät yhtä ja saisivat tukea toisiltaan.

          Vain toinen viljelijä voi ymmärtää täysin toista viljelijää.

Tapahtumaan odotetaan viljelijöitä kaikkialta Suomesta, ja ilmoittautumisia onkin jo tullut monelta suunnalta.

Lisätietoja tapahtumasta saa sivulta www.kristitytviljelijat.fi .