Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kristityt hyökkäysten kohteena Irakissa – ainakin kolme kuollut

 

Irakin kristityt vähemmistöt Mosulin alueella ovat joutuneet yllätyshyökkäysten kohteeksi.

Tiistaina kaksi kristittyä opiskelijaa joutui automaattiasein varustautuneen miehen hyökkäyksen kohteeksi. 21-vuotias insinööriopiskelija kuoli ja 22-vuotias lääketieteen opiskelija loukkaantui vakavasti. Molemmat olivat Assyrian kristittyjä.

Opiskelija on kolmas vahvistettu kuolintapaus viime päivinä tapahtuneissa väkivaltaisuuksissa kristittyjä kohtaan.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Kristittyjen vainoja seuraava Open Doors -järjestö on saanut alueelta lukuisia viestejä ja rukouspyyntöjä, joissa kerrotaan viranomaisten katsovan tilannetta läpi sormien. Irakissa työtä tekevä Open Doorsin työntekijä kertoo kristittyjen joutuvat suunnitelmallisten yllätyshyökkäysten kohteeksi kotonaan, työpaikoillaan ja yliopiston campuksella.

– Mosulin alue on yksi väkivaltaisimmista alueista Irakissa. Kristityt ovat olleet jo vuosia erinäisten hyökkäysten kohteena, ja nyt kun Irakin parlamenttivaalit lähestyvät, odotetaan väkivaltaisuuksien vain lisääntyvän, Open Doorsin Yhdysvaltojen johtaja Carl Moeller kertoi Christian News Wirelle.

Vuonna 2008 terroristien suunnittelemassa hyökkäyksessa kuoli 40 kristittyjä ja yli 10 000 joutui pakenemaan Mosulin alueelta.

Viimeaikaiset hyökkäykset ovat koetelleet kaikkia alueen kristittyjä vähemmistöjä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie