Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kristityt auttajat kokoontuivat juhlimaan ACC:n 10-vuotista taivalta

 

ACC Suomi ry juhlisti 10-vuotista työtä kristittyjen auttajien yhdistäjänä. Kuva: Asta Lehtimäki

Association of Christian Counsellors Finland (ACC) eli kristittyjen sielunhoitajien yhdistys vietti juhlaa Tampere-talossa 29.–31.1.

Kymmenvuotisjuhlansa yhteydessä ACC Suomi ry järjesti kuudennen koulutustapahtuman ja konferenssin psykologisen tiedon ja kristillisen uskon vuorovaikutuksesta. Tapahtuman pääpuhuja, lääketieteen tohtori Irmeli Schüz kertoi luennoissaan siitä, että rukouksella on tutkittuja, aivokemiassakin näkyviä vaikutuksia ihmisen mielenterveyteen. Schüzin mukan ihmisten pahoinvointi on kasvanut muun muassa maallistumisen ja materialismin myötä.

Sielunhoitoterapeutti Kalevi Rautjoki muistutti, että rikkinäinen ihminen viihtyy rikkinäisessä uskonyhteisössä.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

– On hirveän tärkeä päästä käsittelemään hengellisen elämän ja yhteisöjen aiheuttamaa rikkinäisyyttä sielunhoitoterapeutille, joka asettuu terveeksi peiliksi myös suhteessa Jumalaan, Rautjoki sanoi ACC:n tiedotteen mukaan.

ACC:n päivillä puhuivat myös muun muassa psykoterapeutti Saara Kinnunen, teologian tohtori Timo Pokki, professori Tapio Puolimatka sekä ACC:n uusi puheenjohtaja Marjatta Ollikainen ja väistyvä puheenjohtaja Päivimaria Kuivamäki.

Koulutustapahtumaan osallistui 150 ja juhlakonferenssi 195 sielunhoitajaa, terapeuttia, seurakuntien työntekijää ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaista ja auttamistyössä toimivaa.

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet