Kristittyjen yhteinen vappu iloisella brasilialaismausteella

 

Roberto ja Sara ovat innoissaan. –Haluamme antaa lauluillamme ihmisille
toivoa ja iloa! KUVA: Brandaon albumi

Laulamisesta ja kokkaamisesta tykkäävä isä–tytär-duo, Roberto & Sara Brandao, esiintyy Helsingin Narinkkatorin vapputapahtumassa 1. toukokuuta. Roberto nousi lavalle jo 5-vuotiaana. Monille hän on tuttu The Voice of Finland -kisasta.

Yhdentoista lapsen katraassa kasvanut Roberto menetti molemmat, iäkkäät vanhempansa sairaudelle jo teinivuosinaan. Hänen pastori-isänsä ehti kuitenkin jättää vahvan roolimallin nuorimman poikansa elämään.

Nyt kolmen lapsen isänä Roberto haluaa itsekin olla aktiivisesti läsnä omien lastensa elämässä ja osoittaa kuinka tärkeitä he ovat hänelle.

Jatkis 3.3. – 17.3.2024 Neliö

– Voin kuunnella heitä ja osoittaa rakkautta, se on todella tärkeää.

Sara tykkää, kun isä laittaa aamupalaa, kuljettaa kouluun eikä ala heti huutamaan, vaikka huone olisi siivoamatta.

– Tietysti hän tulee huomauttamaan siitä, hän lisää naurahtaen.

– Olen tosi kiitollinen, että minulla on sellainen isä, jonka kanssa voin jakaa kaiken.

Ei muotomenoja vaan aitoa kohtaamista

Perhe osallistuu yhdessä sunnuntaisin jumalanpalveluksiin Harvest Church -seurakunnassa, jota Roberto ja vaimo Annamari johtavat. Sara palvelee musiikissa. Pastoriperheessä rukoillaan ja luetaan säännöllisesti Raamattua yhdessä, mutta Roberto vieroksuu pelkkiä kristillisiä tapoja tai muotomenoja vailla todellista hengellistä sisältöä.

– Haluan, että lapseni oppivat oikeasti tuntemaan Jeesuksen. Sara käy kristillistä koulua, jossa värinsä voi avoimesti näyttää pelkäämättä kiusaamista. Hän kertoo lukevansa Raamattua myös pikkuveljensä kanssa.

 

Murrosikäisen tukena

 

Pian peruskoulunsa päättävä tytär ei yhdy väitteeseen, että teini-iässä välit vanhempiin helposti katkeavat.

– Eihän sen tarvitse mennä niin. Olen huomannut, että koska itse olen niin läheinen isän ja äidin kanssa, pystyn saamaan heiltä apua moniin sellaisiin asioihin, mihin en muualta välttämättä saisi.

Roberto on murheellisena pannut merkille, että koulukiusaamista on Suomessakin paljon.

– Valitettavasti monet vanhemmat eivät kykene olemaan lastensa tukena. Ja tämä johtuu siitä, että kotona ei keskustella. Usko, rukous ja Raamatun lukeminen olisivat myös tärkeitä.

 

Innolla vapputapahtumaan

 

Kun iloinen latinoveri sykkii suonissa, on tulevasta vapputapahtumasta lupa odottaa hauskaa ja yhteisöllistä tilaisuutta. Roberto ja Sara ovat innoissaan.

– Haluamme antaa lauluillamme ihmisille toivoa ja iloa!

Vappupäivän tapahtuma ja Jeesus-marssi Helsingin Narinkkatorilla: narinkkatorinvappu.fi

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)