Tutkimus: Raamatun lukeminen vähentynyt selvästi koronapandemian aikana Yhdysvalloissa

 

Kuva: Pixabay

Amerikan pipliaseuran vuosiraportti on karua luettavaa. Sen mukaan noin 26 miljoonaa amerikkalaista lopetti suurimmaksi osaksi tai kokonaan Raamatun lukemisen viime vuonna.

Amerikan pipliaseura on vuodesta 2011 tutkinut vuosittain amerikkalaisten Raamatun lukemista ja sitä, miten vuorovaikutus Raamatun kanssa vaikuttaa heidän elämäänsä. Vastikään julkaistu vuoden 2022 raportti kertoo, että noin 26 miljoonaa amerikkaista on vähentänyt tai kokonaan lopettanut Raamatun lukemisen viime vuonna. Asiasta uutisioi Christianity today -verkkolehti.

Vuonna 2021 noin 50 prosenttia amerikkalaisista sanoi lukevansa Raamattua itsekseen vähintään kolme tai neljä kertaa vuodessa. Prosenttiosuus on pysynyt jokseenkin samalla tasolla vuodesta 2011, mutta vuonna 2022 se putosi 11 prosenttiyksikköä. Nyt vain 39 prosenttia amerikkalaisista sanoo lukevansa Raamattua vähintään kolme tai neljä kertaa vuodessa.

Perheniemi evankelista-neliö vkot27.-28.

Uusimman raportin mukaan vain 10 prosenttia amerikkalaisista ilmoittaa lukevansa Raamattua päivittäin. Ennen pandemiaa luku oli noin 14 prosenttia.