Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Kristittyjen vainoja raportoitu eri puolilla Intiaa

 

Kristittyjen määrä ja tilanne vaihtelee suuresti eri puolilla Intiaa. KUVA: Annaleena Pakkanen

Kristityt ovat viime viikkoina kohdanneet väkivaltaisuuksia eri puolilla Intiaa. Vainottuja kristittyjä tukeva Barnbas Fund -järjestö raportoi useasta yksittäisestä tapahtumasta.
Esimerkiksi Länsi-Bengalissa satakunta muslimiradikaalia tunkeutui kristityn pariskunnan kotona pidettyyn rukouskokoukseen 30. maaliskuuta. He löivät kristittyjä, ajoivat heitä takaa veitset kädessä ja uhkasivat tappaa. Barnabas Fundin mukaan noin 500 muslimia katsoi tapahtumia vierestä. Paikalla oli myös useita lapsia.

Pääsiäissunnuntaina äärihindut hyökkäsivät pastorin ja hänen perheensä kimppuun Andhra Pradeshin osavaltiossa. Pastoria ja vaimoa pahoinpideltiin, ja heidän pojalleen sidottiin suukapula. Pastoria on vainottu ja uhattu tappaa ennenkin. Myös hänen kirkkonsa on yritetty polttaa, ja äärihindut ovat koettaneet saada poliisin pidättämään hänet.

Tamil Nadun osavaltiossa äärihindut hermostuivat hindujuhlan vähentyneestä osanottajamäärästä. Hindujuhlan sijaan moni kyläläinen oli lähtenyt kirkkoon, Barnabas Fund kertoo.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Joukko hinduja meni 2. huhtikuuta erääseen kouluun ja lupasi palkita ne lapset, joiden kotona oli kristillistä kirjallisuutta. Kun lapset ilmoittautuivat, heitä ahdisteltiin, vanhemmat kutsuttiin paikalle ja heidät uhattiin ajaa pois kylästä, mikäli he jatkaisivat kirkossa käyntiä. Seuraavana päivänä aktivistit etsivät kodeista kristillistä kirjallisuutta ja repivät löytämänsä. He myös lukitsivat toistakymmentä perhettä kotinsa ulkopuolelle kolmen päivän ajaksi.

Poliisin toiminnassa puutteita

Poliisin tiedetään ajoittain sekaantuvan intialaiskristittyjen vastaisiin tekoihin. Joskus poliisit itsekin ahdistelevat kristittyjä.

Barnabas Fundin mukaan näin tapahtui eräälle pastorille Karnatakan osavaltiossa. Hän oli juuri päättänyt pääsiäissunnuntain rukouskokouksen kodissaan, kun paikalle ilmestyi poliiseja. He tiedustelivat, millä auktoriteetilla hän johti kokousta, herjasivat häntä ja vaativat lähtemään pois.

Myöhemmin samana päivänä pastori ja kuusi muuta kristittyä menivät paikalliselle poliisiasemalle tekemään valitusta tapahtuneesta. Satakunta äärihindua hyökkäsi kristittyjen kimppuun, eikä poliisi onnistunut keskeyttämään väkivaltaisuuksia.

Uttar Pradeshin osavaltiossa 7. huhtikuuta äärihindut tunkeutuivat kristittyjen kokoontumiseen syyttäen johtajia siitä, että nämä olivat pakottaneet ihmisiä kääntymään kristinuskoon. Aktivistit hakkasivat kristittyjä johtajia rautakangilla ja kävivät käsiksi erääseen hiljattain kristityksi kääntyneeseen, joka oli lahjoittanut kirkolle huomattavan maaomaisuuden. Neljä ihmistä pidätettiin, mutta heidät päästettiin vapaaksi samana päivänä.

 

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa