Kristitty + avioero = ?

 

Avioero on kipeä aihe, joka herättää monta kysymystä. Otimme yhteyttä Parempi avioliitto -yhdistyksen toiminnanjohtaja Hanna Ranssi-Matikaiseen.

Teksti Saana Majava | Kuva Natalia Sinelnik/123rf.com

Mitä avioliitto merkitsee kristitylle?

Avioliitto on Jumalan kasvojen ja seurakunnan edessä solmittu julkinen liitto, jonka alkuperäinen tavoite on raueta kuolemaan. Jumala on sitoutunut siunaamaan liittoa, auttamaan kivikkoisten taipaleiden ylitse sekä antamaan rakkautta vaikeuksien voittamiseen. Tätä unelmaa haastetaan nykymaailmassa monin tavoin: yhä useampi avioliitto särkyy ennen alkuperäisen unelman toteutumista.

Oikeus Sanaan_SEKLkesäkeräys1kk_vuosisop

Miten voisi tukea avioliitosta eronnutta?

Molempien puolisoiden tasaveroinen tukeminen voi omien tunteiden vuoksi olla hankalaa. Tärkeää olisi kuitenkin sulkea mies ja vaimo eronkin jälkeen uskovien yhteyteen. Koska erossa tapahtuu väistämättä hylkäämistä, hylätyksi tuleminen itselle tärkeän yhteisön taholta viiltää kipeästi. Läsnä olemisella ja välittämisen osoittamisella päästään jo pitkälle. Näin eron kokenutta voidaan auttaa sopeutumaan uuteen tilanteeseen. Avioero on usein kuin pieni kuolema, jonka sureminen vie aikaa. Mutta siitä voi toipua.’

Tämä juttu on tiivistelmä. Lue koko artikkeli osoitteessa nuotta.com!

 
Nuotta 6