Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Tuiran seurakunnan työntekijää epäillään kavalluksesta

 

Kuva: Pixabay

Oulussa sijaitseva Tuiran seurakunta on tehnyt poliisille tutkintapyynnön mahdollisesta varkaudesta viime keväänä. Epäillyt varkaudet ovat kohdistuneet pääosin seurakunnan keräämiin kolehteihin.

Epäilty varkaus tuli ilmi seurakunnan sisällä. Tuiran seurakunnan kolehtirahoja on kadonnut muutamia kertoja viimeisen vuoden sisällä. Lisäksi on kadonnut pienempiä summia muualta. Yhteensä kyse on joistakin tuhansista euroista, kertoo seurakunta tiedotteessaan.

Kavalluksesta epäilty henkilö on seurakunnan työntekijä, joka on myöntänyt teon. Hän on irtisanoutunut työstään tästä päivästä alkaen.

Ajatushautomo Kompassi Neliöb. 13.11.-10.12. MJa

– Asia on todella ikävä seurakuntalaisten ja työyhteisön, kaikkien osallisten kannalta, sanoo Tuiran seurakunnan kirkkoherra Niilo Pesonen tiedotteessa.

Pesonen ei ole törmännyt vastaavaan aikaisemmin.

– Vaikka kyse ei ole kovin suurista summista, on erityisen ikävää, että epäilty varkaus kohdistuu kolehtirahoihin. Ne ovat seurakuntalaisten lahjoittamia varoja hyväntekeväisyyteen, Pesonen kommentoi.

Kirkkoherran mukaan kolehtiin voi edelleen lahjoittaa turvallisella mielellä. Tuiran seurakunta on nyt kiristänyt sisäistä valvontaansa.

– Lahjoitetut varat menevät varmasti suunnattuun kohteeseen, Pesonen vakuuttaa.

Seurakuntayhtymä aikoo maksaa ne puuttuvat kolehtirahat keräyskohteille, joiden summa on tiedossa.