Kristinuskon tulevaisuus Suomessa: ”Lähestymme alkuseurakunnan kaltaista aikaa”

 

Keijo Rainerma ja Antti Saarenketo Niinisalon kirkon edustalla.

Pastorit Keijo Rainerma ja Antti Saarenketo painottivat Hengellisillä syventymispäivillä, että kirkon kuuluu muuttaa maailmaa eikä päinvastoin.

Suomen Raamattuopiston Hengelliset syventymispäivät jatkuivat torstaina Niinisalon kirkossa Kankaanpäässä. Raamattuillan opettajat Keijo Rainerma ja Antti Saarenketo pohtivat Raamattuopiston viestintäjohtajan Kai Lappalaisen haastattelussa myös kristillisen uskon tulevaisuutta maassamme.

– Minulla on sellainen aatos, että lähestymme alkuseurakunnan kaltaista aikaa. Silloinhan kristityt elivät vähemmistöinä, mutta heidän vaikutuksensa oli valtava, Kankaanpään seurakunnan eläkkeellä oleva kirkkoherra Keijo Rainerma analysoi.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Hän jatkoi, että tuolloin kristillinen kirkko ja seurakunnat muuttivat ympäristöään.

– Kun ajattelen tämän päivän kirkkoa, kaipaan sitä, ettei se muuttuisi maailman mukana vaan olisi edelleenkin sellainen, joka sanomallaan muuttaa ihmisten elämää ja sitä kautta maailmaa, jossa elämme.

Pastori Antti Saarenketo katsoi, että ”suurin ongelma täällä on se, että halutaan mieluummin olla Jumalan neuvonantajia kuin kuunnella hänen ääntään”.

– Ei meillä kuitenkaan ole mitään muuta kuin Raamatun sana, ja sen alle meidän täytyy jäädä. Ei usko ole meidän keksintöämme. Se on ylhäältä annettu ja Raamattu on sen ilmoitus, Saarenketo sanoi.

Hengellisten syventymispäivien teeman mukaisesti miehiltä kysyttiin myös, kuka voittaa.

– Kyllä Herra voittaa, ja me hänen kanssaan, Saarenketo vastasi saman tien.

Haastattelua tehtiin Niinisalon kirkon kirjastossa, jossa on myös legendaariselta lähetystyöntekijältä Päivö Parviaiselta jäänyt kirjakokoelma.

– Kysymys voitosta tuo tässä Päivö Parviaisen kirjastossa mieleeni tilanteen, jossa Intiassa työskennellyt lähettiperhe menetti maanvyöryn seurauksena kaikki lapsensa. Vanhemmat hautasivat lapsensa ja jatkoivat edelleen lähetystyötä. Hautakiveen he kaiverruttivat raamatunkohdan ”Kiitos olkoon Jumalalle, joka aina kuljettaa meitä Kristuksen voittosaatossa”.

– On tällainen voittosaatto, jossa voittajat saavat kulkea Kristus-voittajan jäljessä. Siinä saatossa on myös määränpää, Rainerma sanoi.

Hengelliset syventymispäivät jatkuvat koko viikonlopun Suomen Raamattuopistossa Kauniaisissa. Ohjelman löydät täältä

Avoin Raamattukoulu Raamattuopistossa