Kirkko: Kirkon jumalanpalvelusbarometrin 2023 karu tulos: Vain 41 prosenttia papeista pitää jumalanpalvelusta erittäin tärkeänä

Kristiina Brask hengellisillä syventymispäivillä: ”Meillä on hyvä koutsi, ja on tärkeää kuunnella häntä”

 

Kristiina Brask esiintyi Hengellisillä syventymispäivillä Raamattuopistossa Kauniaisissa. Kuva: Taneli Törölä.

Nuorempana jääkiekkoa pelannut laulaja löytää samaistumispintaa Paavalin käyttämästä urheilusanastosta. Braskin mielestä kristittyjen on syytä kuunnella valmentajaansa, koska ”sen koutsin avulla saadaan voitto”.

– Toisaalta me kaikki, jotka turvaamme Jeesukseen, olemme jo voittaneet, koska hän on kukistanut kuoleman, laulaja Kristiina Brask sanoi ennen yhdessä Ossi Jauhiaisen kanssa pitämäänsä konserttia Hengellisillä syventymispäivillä 25.8.

Apostoli Paavalin sanoihin vedoten Brask lisäsi, että on ”kilvoiteltava hyvä kilpailu”.

Pipliaseura Neliöb. 25.9.-8.10. MJa

– On kyse siitä, että säilytetään usko loppuun saakka ja päästään taivasten valtakuntaan.

– Meillä on hyvä koutsi, kun Pyhä Henki ohjaa. On tärkeää kuunnella tätä meidän valmentajaamme.

Kristiina Braskilla on parhaillaan meneillään myös toisenlainen juoksukilpailu, sillä hänen esikoisensa laskettu aika on kuuden viikon kuluttua.

– Poikavauva on tulossa, jos kaikki vain menee hyvin, hän kertoi.

Laulaminen on aikanaan Idols-kilpailusta tunnetuksi tulleelle Braskille nykyisin kuin rukousta.

– Siinä saa purkaa sydäntä Jumalalle. Hengelliset laulut myös ravitsevat meitä sekä laulettuna että kuultuna, Brask kiteytti.

Konsertissaan hän kertoi, että Jeesuksen ristintyön merkitys aukesi hänelle vuonna 2014.

– Lähdin viemään pikkuveljeä lätkätreeneihin. Jäin autoon istumaan ja tuli tunne, että pitäisi lukea Raamattua. Luin kännykästä Markuksen evankeliumia, ja Pyhä Henki alkoi avaamaan sanaa. Ymmärsin, että olen läpeensä paha. Muistui mieleen 10 käskyä. Tajusin, että niitä noudattamalla en ole menossa taivaaseen, Brask kertoi.

Hän jatkoi, että Jumala oli kuitenkin valmistanut toisenlaisen tien taivaaseen.

– Jeesus täytti Jumalan tahdon puolestamme. Kun Jeesus oli ristillä, hän sovitti syntimme. Jeesus koki myös helvetin eli eron Jumalasta, ettei meidän tarvitsisi ikinä sitä kokea. Jumala herätti Jeesuksen kuolleista ja se sama ylösnousemusvoima herättää kerran meidät, kun uskomme häneen. Hänen veriuhrinsa riittää.

– Tie taivaaseen on auki, Brask rohkaisi.

”Mato on matkalla kirkkauteen”

Kuka voittaa -teeman äärellä askaroi myös Raamattuopiston Metropolialueen johtaja Juha Vähäsarja, joka piti raamattuopetuksen Filippiläiskirjeen 3. luvusta, jossa Paavali kertoo juoksevansa kohti maalia saavuttaakseen voittajan palkinnon.

– Kun kysymme kuka voittaa, kysymme kuka pääsee taivaaseen, Vähäsarja alusti.

Hän kertoi vaikuttuneensa hiljattain Jobin kirjan sanoista: ”Minä tiedän, että lunastajani elää. Hän sanoo viimeisen sanan maan päällä. Ja sitten, kun minun nahkani on riekaleina ja lihani on riistetty irti, minä saan nähdä Jumalan, saan katsella häntä omin silmin, ja silmäni näkevät, hän ei ole minulle outo”.

– Taivaassa sydämissämme on ennen kokematon ilo. Jos saisimme edes aavistuksen siitä, mikä siellä odottaa, tekisimme ihan mitä tahansa, että pääsisimme sinne.

Paavali vertaa kristityn matkaa urheilukilpailuun. Vähäsarjan mukaan Paavalille oli kuitenkin avautunut ”aivan uusi juoksurata”, kun Jeesus oli ilmestynyt hänelle.

– Silloin lakipykäliä täyttänyt pyhä Saul kuoli, ja tilalle tuli syntinen Paavali, joka kärsi elämänsä loppuun saakka siitä, että hän oli vainonnut kristittyjä.

– Enää Paavali ei enää juossut ansaitakseen taivaan, vaan ponnisteli loppuun asti evankeliumin levittämisessä, koska Kristus oli jo voittanut hänet omakseen, Vähäsarja vertasi.

Vähäsarja jatkoi, että matkaa kohti maalia saatetaan ajoittain tehdä kontaten. Hän siteerasi aiheesta kirjoittanutta runoilijaa Niilo Tuomenoksaa.

Kristinuskolla on suuri ja lämmin syli ryömijöitään kohtaan. Jos viimeisenä perille tulen niin ovea ei panna kiinni, vaan minua konttaajaa odotetaan. Mato on matkalla kirkkauteen — Jumalalla on varaa pysäyttää vaikka tähtien kierto, että köyhä syntinen pääsisi sinne, missä murheesta tulee loppu”.

Hengelliset syventymispäivät jatkuvat koko viikonlopun Suomen Raamattuopistossa Kauniaisissa. Lisätiedot täällä

Nuorten Raamatun peruskurssi PK Raamattuopistossa