Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kristilliset kustantajat ahtaalla

 

Kaksi kristillistä kustantajaa on pitänyt YT-neuvottelut elo-syyskuun aikana. Kirjapajan ja Lastenkeskuksen YT-neuvottelut päättyvät tänään 3.10.

Lastenkeskus ja Kirjapaja Oy:ssä käytiin syyskuun aikana YT-neuvotteluja. Neuvottelujen tulos julkistetaan tänään 3.10. Viestintäpäällikkö Marja-Liisa Sarasteen mukaan YT-neuvottelut ovat koskeneet koko henkilöstöä ja enimmillään tullaan irtisanomaan viisi henkilöä. Vuositasolla säästö tarve on 150.000-200.000 euroa.

Toimitusjohtaja Juha-Pekka Heinosen mukaan yhtiön loppuvuoden tuloskehitys näyttää haasteelliselta. Syiksi tähän hän nimeää yleisen taloudellisen tilanteen, kustannusalan heikon kehityksen ja uusien liiketoimintojen odotettua suuremmat investointikulut. Yleisen taloudellisen tilanteen, kustannusalan heikon kehityksen ja yhtiön uusien liiketoimintojen odotettua suurempien investointikulujen takia loppuvuosi näyttää tuloskehityksen kannalta haasteelliselta. Lisäksi yhtiö on kärsinyt seurakuntamarkkinoiden supistumisesta.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Aikamedia Oy kertoi Ristin Voitossa syyskuun alussa, että kustannustalossa syksy käynnistyi uudelleenjärjestelyillä. Puhelimitse tavoitettu toimitusjohtaja Jari Vieltojärvi kertoi, että YT-neuvottelujen tavoitteena oli tuotannon virtaviivaistaminen ja henkilöstön vähentäminen. Vieltojärven mukaan kyse oli muutaman henkilön työsuhteen päättymisestä. Mitään toimintoja ei olla lakkauttamassa.

”Media- ja kustannusalan yleiset muutostrendit sekä niiden taloudelliset vaikutukset ovat olleet havaittavissa erityisen voimakkaana noin puolentoista vuoden ajan”, Vieltojärvi taustoittaa RV:ssa. Hän toteaa myös lehden haastattelussa, että maksuttomien palvelujen ja nopean tietovirran yleistyminen on ollut mediatalolle haaste.

Vaikeuksia on ollut myös muilla kustantajilla. Kustannus Osakeyhtiö Uusi tie on ajanut alas kirjojen kustannustoimintaa. Yhteyspäällikkö Sanna Myllärisen mukaan yhtiö julkaisee tänä vuonna kahdeksan uutta nimikettä. Vuonna 2017 määrä on todennäköisesti vielä pienempi. Viime vuonna uusien nimikkeiden määrä oli kaksitoista.