Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Kristillinen televisio Turkissa murtaa ennakkoluuloja

 

Sat-7 Türkin johtaja Melih Ekener on tunnettu näyttelijä Turkissa. KUVA: MATTI KORHONEN

– Ihmiset eivät tiedä maamme kristillisestä perinnöstä. Keskeisenä tarkoituksenamme on yrittää muuttaa ennakkoluuloja, joita ihmisillä on kristinuskoa kohtaan tässä maassa, kertoo Sat-7 Türk -kanavan johtaja Melih Ekener.

Kristillinen satelliittitelevisiokanava Sat-7 Türk otti suuren edistysaskeleen tämän vuoden helmikuussa, kun säännölliset lähetykset Turkin valtiollisella satelliitilla Türksatilla alkoivat. Türksatin myötä kristillinen ohjelmatarjonta on noin 50 miljoonan katsojan ulottuvilla.

Kanavan ohjelmisto on monipuolinen: tarjolla on muun muassa raamatunopetusohjelmia, henkilökohtaisia todistuksia, jumalanpalveluksia, visailuohjelmia, kokkailuohjelmia ja tilannekomiikkaa.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Yhtenä tärkeänä tehtävänä on pitää esillä Turkin merkittävää kristillistä historiaa. Maassa, jossa Paavali perusti seurakuntia ja joka oli aikanaan yksi kristinuskon valtakeskuksista, on tänä päivänä alle 0,01 prosenttia kristittyjä.

– Ihmiset eivät tiedä maamme kristillisestä perinnöstä. Keskeisenä tarkoituksenamme on yrittää muuttaa ennakkoluuloja, joita ihmisillä on kristinuskoa kohtaan tässä maassa, Melih Ekener sanoo.

– Ihmisillä on vahvana käsitys, että jos vierailee toisen uskonnon temppelissä, tulee kirotuksi. Siksi he eivät tiedä, mitä kristityt tekevät kirkoissa. Tarkoituksenamme on esitellä, mihin kristityt uskovat ja miten he viettävät jumalanpalvelusta ”temppelin” sisällä. Ei-kristityt ovat hyvin uteliaita ja katsovat varmasti kanavaamme, Ekener kertoo.

Lue aiheesta lisää:
Kristillinen televisio toimii siltana seurakuntaan (Uusi Tie, verkkolehti)

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie