Kosovossa vain 2 prosenttia kristittyjä

Kosovo on pitkälti toipunut 1990-luvun sodan vaurioista. Alue kuuluu silti Manner-Euroopan köyhään kaakkoiskulmaan. Kuvituskuva pääkaupunki Pristinasta. (Wikipedia)

Helluntaiseurakuntien aktio toteutetaan yhdellä Euroopan koskemattomimmista lähetyskentistä.

Euroopan Helluntaiyhteisö PEF on vuodesta 2006 järjestänyt vuosittaisen evankeliointiaktion jossakin Euroopan maassa. Heinäkuussa 2018 vuorossa on Kosovo. Valmistelutiimiin kuuluvat paikalliset sekä PEFin edustajat tapasivat hiljattain maan pääkaupungissa Pristinassa.

Tapaamisen yhteydessä ryhmä osallistui myös kesän kampanjaa pohjustavaan rukoustapahtumaan.

Sansa kevat2019

– Kosovon albaaneista 96 prosenttia on islaminuskoisia, ja kristittyjä on vain 2 prosenttia. Evankelisia uskovia maassamme on noin 2 000, toteaa Artur Krasniqi, paikallisen evankelisen seurakuntaliikkeen johtaja.

Impact-nimellä kulkeva aktio on pienelle liikkeelle iso uskon ja voimien ponnistus.

Kesällä evankeliointitapahtumia on tarkoitus järjestää ympäri maata ja myös kaupungeissa, joissa Fidan lähetit ovat rakentaneet seurakuntia. PEFiä valmistelutiimissä edustavat suomalaiset Markku Ovaska ja Veera Hug iloitsevat siitä, että viime vuosina myös monet Balkanin ja Etelä-Euroopan maat ovat alkaneet osallistua Impacteihin. Monien maiden pienille helluntailiikkeille PEFin tapahtumat ovat olleet koko liikkeen ensimmäisiä askelia kohti lähetystyötä.

Aiheet