Körttikapina ei sammunut

 

Körttikapinaksi nimetyn liikehdinnän edustajat kohtasivat herännäisjohtajia Lapuan kristillisellä opistolla järjestetyssä Körttien kädenlyöntipäivässä lauantaina. ”Osin tunteikas keskustelutilaisuus ei johtanut kertasopuun. Kapina näytti jäävän kytemään ja syttynee seuraavan kerran Herättäjä-Yhdistyksen vuosikokouksessa”, kirjoittaa päätoimittaja Mari Teinilä Kotimaa24:ssa.

Keiteleläinen maanviljelijä Jouko Kukkonen määritteli nykyherännäisyyden sairaalaksi, josta ei saa hoitoa. Kukkosen mukaan kotiseuroja tulisi kehittää, maallikoiden asemaa vahvistaa ja nuorisotyötä uudistaa. Seuroissa pitäisi lukea Raamattua ja ottaa yhteisrukoukset käyttöön.

Herättäjä-Yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Hautalan mukaan liike on jatkossakin avoin hengellisesti köyhille ihmisille niin, ettei portteja rakenneta ihmisen ja Kristuksen välille.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

”Kristusko meiltä puuttuu? Ettei vain olisi niin, että osalla antennit on viritetty niin, ettei tahdota kuulla herännäisyydestä löytyvää Kristus-puhetta”, Hautala sanoi Kotimaa24:n mukaan.

Lue koko uutinen tästä linkistä.