Ihmisiä ja ilmiöitä: Vähintään melko paljon stressiä — nuorten aikuisten mielenterveys on koetuksella

Korona levisi Kreikan pakolaisleireille – Kylväjän työntekijät Faisal ja Bella Masih elävät vahvasti pakolaisten rinnalla

 

– Elämä maahanmuuttajana oli todella vaikeaa, sillä kaikki suunnitelmani olivat jumissa. Voin samaistua pakolaisten elämään, Faisal Masih kertoo. Vierellä vaimo Bella. Kuvakaappaus YouTube-videolta Kutsuttu pakolaistyöhön.

Huhtikuun alussa tapahtui se, mitä oli jo pelätty. Koronavirusta havaittiin Kreikassa pakolaisleirillä.

Pakolaistyössä Kreikassa toimiva Faisal Masih on seurannut koronaviruksen leviämistä huolestuneena. Hän muistuttaa, että Kreikassa sairaalakapasiteetti on rajallinen.

– Kun puhutaan maahanmuuttajista ja pakolaisista, tilanne on kaaosmainen. Virus on levinnyt pakolaisleireille, mikä on todella surullista ja erittäin vaarallista. Suurimmalla osalla ei ole mahdollisuutta päästä sairaalaan, Kylväjän työntekijä toteaa.

Sansa Neliöb. 11.9.-10.10. MJa

Kun tuhannet ihmiset elävät leirien ahtaissa ja epähygieenisissä oloissa, on koronaviruksen torjuminen erittäin haastavaa ja moni asiantuntijat pelkäävätkin viruksen nopeaa leviämistä pakolais- ja siirtolaisleireillä.

Pakolaistyöntekijät Faisal ja Bella Masih ovat toistaiseksi Suomessa, mutta he pitävät päivittäin yhteyttä pakolaisiin Kreikassa ja elävät vahvasti heidän rinnallaan.

– Rukoilemme yhdessä ja rohkaisemme toisiamme lähes joka ilta Skypessä, Bella Masih.

Pakolaisten akuutit rukouspyynnöt koskevat koronan leviämistä, mutta pakolaisen elämä on monin tavoin raskasta muutenkin. Epävarmuus tulevasta, terveyttä uhkaavat olot leireillä ja luopumisen kipu ovat pakolaisen arkea. Yhteinen rukous valaa toivoa toivottomuuden keskelle.

Masihit saapuivat itsekin maahanmuuttajina Suomeen, eikä alku erilaisen kulttuurin keskellä ollut helppo. Miten he päätyivät pakolaisten rinnalle Kreikkaan Kylväjän työntekijöinä?

Katso koskettava video Kylväjän YouTube-kanavalta, soittolistalta Studio.

 
Kylvaja artikkelibanneri