Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Koraanin poltosta epäilty tyttö lavastettiin syylliseksi Pakistanissa

 

Seurakuntalainen kertoi elokuussa Pakistanin poliisin pidättäneen kristityn teinitytön, jota syytettiin muslimienemmistöisen maan ankarien jumalanpilkkaa koskevien lakien rikkomisesta.

Tuoreiden tietojen mukaan pakistanilainen imaami on pidätetty kyseisen rikoksen lavastamisesta. Silminnäkijöiden mukaan imaami lisäsi poltettujen papereiden sekaan sivuja Koraanista. Heidän mukaansa imaami oli sanonut, että ”se on ainoa keino päästä eroon kristityistä alueella”.

Islamabadin poliisi pidätti elokuussa kristityn teinitytön epäiltynä jumalanpilkasta, koska imaami väitti tytön polttaneen Koraanin sivuja. Pakistanin ankaran jumalanpilkkalain nojalla kaikki islamia loukkaava toiminta on rangaistava kuolemalla.

Arvostelijoiden mukaan epämääräisesti muotoiltua jumalanpilkkalakia käytetään usein koston välineenä.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Ilta-Sanomien mukaan Tytön pidätys nosti kohun länsimaissa, koska eräiden tietojen mukaan hän on vain 11-vuotias. Lisäksi tyttö kärsii oppimisvaikeuksista. Joidenkin tietojen mukaan hänellä on Downin syndrooma. Vaikka tytön syytteistä luovuttaisiin, hän on yhä hengenvaarassa. Pakistanissa tunnetaan lukuisia tapauksia, joissa jumalanpilkasta epäilty on tapettu hänen päästyään vapauteen.

Lähteet: IS, STT, AFP, Reuters

Aiemmin samasta aiheesta

 
Artikkelibanneri perussanoma