Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kolmen voimin nykymaailmaa vastaan

 

Twelve24 tekee musiikkia suurella sydämellä ja vahvalla sanomalla, ja on mukana myös tämän syksyn Maata Näkyvissä -festareilla.

Twelve24 on Manchesteristä lähtöisin oleva kolmen hengen bändi, joka aloitti uransa erikoisella tavalla – kiertämällä Britannian kouluja soittamassa musiikkiaan ja julistamalla Jumalan sanaa.

Bändin nimi viittaa suoraan Raamattuun, Johanneksen evankeliumin 12. luvun 24. säkeeseen. ”Totisesti, totisesti: jos vehnänjyvä ei putoa maahan ja kuole, se jää vain yhdeksi jyväksi, mutta jos se kuolee, se tuottaa runsaan sadon.” (Joh. 12:24)

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Tähän Raamatunkohtaan perustuu meidän käsityksemme kristinuskosta, kolmikko tiivistää.

Kolmen kristityn kopla

Twelve24:n jäsenet, Josh, Christina ja Ryan, tulevat kaikki eri puolilta maailmaa: Josh on kotoisin Manchesterista, Christina Ghanasta ja Ryan puolestaan Yhdysvalloista. Bändin monikulttuurinen tausta näkyy monella tavalla.

– Olemme oppineet käyttämään musiikkiamme elämäntarinoidemme kertomiseen. Meillä on kaikilla uniikkeja kokemuksia elämässä, joilla haluamme inspiroida nykymaailman nuoria.

Kristinuskoon bändillä on selkeä asenne.

– Me olemme sataprosenttisesti Jeesuksen omia, emmekä häpeä myöntää sitä! Usko määrittää kaiken, mitä teemme bändinä, he julistavat.

Twelve24 kuitenkin haluaa välttää profiloitumista ”kristityksi bändiksi”, sillä sanat herättävät usein negatiivisia mielikuvia monissa ei-uskovissa. Monet kuvittelevat, että gospel-musiikki on tarkoitettu vain uskoville, eikä bändi halua juuttua siihen kaavaan.

– Haluamme, että jokainen voi ja uskaltaa kuunnella musiikkiamme ja kertomuksia Jeesuksesta ilman, että ketään suljetaan ulos.

Bändin jäsenet myöntävätkin, että heidän pääyleisönsä ovat juuri ei-uskovat siinä toivossa, että he vielä jonakin päivänä löytävät uskon.

Nykymaailmaa vastaan

Vuosien varrella suurta suosiota saavuttanut bändi raivaa edelleen kalenteristaan tilaa koulukeikoille, sille, mistä koko bändi on saanut alkunsa.

– Nykymaailman nuoret kuulevat joka päivä kaikkialta ympäriltään, että he ovat rumia, tyhmiä ja riittämättömiä. Me haluamme muuttaa sen käsityksen ja kertoa, että Jumalan rakkaus voi todella muuttaa ihmisen elämän, Josh, Christina ja Ryan kuvailevat.

– Olemme nähneet monen tulevan uskoon keikoillamme tai niiden jälkeen, bändi jatkaa, Se on tässä työssä parasta.

LÄHTEET:

http://www.twelve24.co.uk/

http://www.mobo.com/news-blogs/twelve24-interview-manchester-united

http://highertour.com/interview-christina-from-twelve24/

Teksti Sanni Pohjannoro | Kuva Twelve24 promo

Tämä juttu on tiivistelmä. Lue koko juttu osoitteessa nuotta.com!

 

Aiheet